Всеукраїнська молодіжна організація «Молодь - надія України» заявляє, що замовником націоналістичної акції біля київського офісу ЗАТ «Укртатнафта» 22 травня виступив менеджмент ВАТ «Татнефть».

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова ВМО «Молодь - надія України» Вадим ГЛАДЧУК заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Він повідомив, що 14 травня в організацію звернулися представники російського піар-агентства «Солидинфо» з пропозицією взяти участь в «соціально спрямованих акціях». Пізніше з переданих суспільній організації директив з проведення акції з`ясувалося, що їх формат містив «явно випади шовіністів у бік Російської Федерації». Зокрема, як зазначив В.ГЛАДЧУК, учасники акції повинні були спалити державний прапор Росії і «ляльку» Президента РФ Володимира ПУТІНА. Крім того, за словами В.ГЛАДЧУКА, «директиви» агентства також припускали організацію провокаційних акцій в ході очікуваного найближчим часом засідання глав урядів СНД в Ялті.

Відео дня

В.ГЛАДЧУК зазначив, що після відмови ВМО «Молодь - надія України» брати участь в акції представники піар-агентства запропонували заплатити організації 10 тис. дол. і повідомили, що агентство представляє інтереси якогось Володимира Олександровича з керівництва «Укртатнафти».

«Можна говорити, що ось цей Володимир Олександрович (ФЕДОТОВ - УНІАН), який фігурує в листі (директивах щодо організації акцій - УНІАН) - заступник правління «Укртатнафти» (зараз виконує обов`язки голови правління ЗАТ «Укртатнафта» і входить до складу Ради директорів ВАТ «Татнефть» - УНІАН), який представляє Татарстан», - сказав В.ГЛАДЧУК.

В.ГЛАДЧУК також повідомив, що ВМО «Молодь - надія України» має намір звернутися в Генеральну прокуратуру і Службу безпеки України з метою поінформувати правоохоронні органи про провокації, що готуються в Україні з боку російських піар-технологів.

«Ми закликаємо російських піар-технологів припинити «чорнушку», направлену на дискредитацію України в очах міжнародних партнерів. Закликаємо організаторів акцій зробити явку з повинною», - підсумував В.ГЛАДЧУК.

Як повідомлялося, вранці 22 травня 20 студентів столичних технікумів під прапорами з символікою ультраправих і профашистських організацій провели пікетування київського представництва компанії "Укртатнафта”.

Як заявляли організатори пікету, мета акції: "привернути увагу громадськості і урядовців до захоплення української компанії "Укртатнафта" урядом Російської Федерації". Пікетувальники розвернули плакати з гаслами "Путин забери своих рейдеров-нефтечекистов", "Не дамо перетворити "Укртатнафту" на ЮКОС", "Азаров - зрадник" і почали скандувати ці ж гасла. Крім того, пікетувальники принесли надувні ляльки з портретами В.ПУТІНА і голови Фонду державного майна України Валентини СЕМЕНЮК. Ці ляльки вони мали намір спалити, проте цьому перешкодив міліціонер в штатському, на тій підставі, що спалювання опудала не вказано в повідомленні про проведення пікету.

Як пояснив один з організаторів акції, український бізнес потребує захисту від російських сил, що роблять замах на нього.