12-14 вересня в Києві відбудеться перший аутсорсінговий саміт країн Центральної і Східної Європи CEE Outsourcing Summit 2007.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН президент Асоціації «ІТ України» Микола РОЄНКО.

За словами М.РОЄНКА, Центральна і Східна Європа володіють величезним потенціалом для розвитку галузі аутсорсінга інформаційних технологій. При цьому вже деякі показники розвитку галузі (обсяг ринку, кількість фахівців, кількість компаній, сертифікованих по ISO 9000/CMMI) виводять Центральну і Східну Європу на рівень світових центрів аутсорсінга, таких як Індія і Китай.

Відео дня

Якщо говорити про Україну, то, на думку М.РОЄНКА, наша країна є на сьогодні претендентом на місце в десятці світових лідерів розробки програмного забезпечення.

Враховуючи все це, Асоціація ІТ України (ITUA) за підтримки маркетингового агентства "IT Market Group" ухвалила рішення про проведення аутсорсінгового саміту країн Центральної і Східної Європи 2007 (CEE Outsourcing Summit 2007).

Основна мета саміту - поліпшення іміджу як України, так і Росії, Білорусі, Східноєвропейського регіону в цілому як ключових світових центрів розробки програмного забезпечення, залучення іноземних інвестицій в українську і регіональну ІТ-галузь, сприяння розвитку венчурного капіталу, обговорення сучасних тенденцій в розвитку аутсорсінга тощо.

У саміті планується участь не менше 300 делегатів, серед яких відомі експерти у сфері аутсорсінга, аналітики дослідницьких компаній, провідні аутсорсінгові компанії з країн Східної і Центральної Європи, компанії зі США і Західної Європи, що мають або зацікавлені знайти постачальників послуг з цього регіону, представники венчурних фондів, а також національних ІТ-асоціацій.

Довідка УНІАН. Аутсорсінг у сфері ІТ - передача підряднику ряду внутрішніх послуг і (або) внутрішніх сервісів компанії-замовника, зокрема, на основі використання (наприклад, оренда) його програмних продуктів, додатків, технічних засобів і фрагментів інфраструктури. Аутсорсінг дозволяє компанії-замовнику економити витрати і значно зменшити трудомісткість і витрати на експлуатацію інформаційних систем і додатків, концентруватися на основних бізнес-процесах компанії, не відволікаючись на допоміжні.

Асоціація ІТ України (ITUA) - провідна професійна організація українських компаній-розробників програмного забезпечення, яка об`єднує в своїх рядах головних експортерів ПЗ, які успішно працюють на північноамериканському і західноєвропейському ринках.