Частина членів політичної партії “Вперед, Україно!” звинувачує лідера блоку “Народна самооборона” Юрія ЛУЦЕНКА у захопленні партії.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив заступник голови партії “Вперед, Україно!” Василь ПЕТРІВНИЙ.

Він розповів, що у листопаді 2006 року на засідання політичної ради партії прийшли представники Ю.ЛУЦЕНКА – його брат, координатор громадської організації “Антикримінальний вибір” Сергій ЛУЦЕНКО і голова громадської організації “Антикримінальний вибір” Олег НОВІКОВ та запропонували співпрацю. (“Антикримінальний вибір” входить до “Народної самооборони” – УНІАН)

Відео дня

За словами В.ПЕТРІВНОГО, не дивлячись на попередні домовленості про створення демократичної політичної сили після ухвалення відповідних домовленостей представники “Антикримінального вибору” почали замінювати всіх голів обласних організацій партії.

В.ПЕТРІВНИЙ підкреслив, що спочатку керівникам осередків пропонували добровільно здати посаду на користь конкретного представника команди Ю.ЛУЦЕНКА, а у разі незгоди застосовувалися тиск, обман, залякування, підкуп.

Він також зауважив, що до останніх двох з’їздів необхідної підготовки не проводилось, а представники “Антикримінального вибору” мали завдання сформувати делегації таким чином, щоб мати на з’їзді більшість представників свої організації. За його словами, вони навіть купували місця делегатів. В.ПЕТРІВНИЙ запевнив, що у деяких областях делегати на з’їзд не обиралися, але їхні списки було складена, а протоколи підписано.

“В партії з’явився диктат, протекціонізм, фальшування”, - наголосив В.ПЕТРІВНИЙ, додавши, що зараз О.НОВІКОВ наказав змінити всіх районних голів партії, чого, за статутом, не має права зробити навіть з’їзд партії.

В.ПЕТРІВНИЙ наголосив, що частина членів “Вперед, Україно!” створили “Демократичну платформу” партії з метою не допустити “профанації демократії”, але мовчазна згода голови партії Віктора МУСІЯКИ із діями команди Ю.ЛУЦЕНКА дає мало шансів повернутись до цивілізованих методів розбудови партії.

“Команда Ю.ЛУЦЕНКА, зробивши заміну майже всіх голів обласних організації, отримавши контроль над партією, використовує її як юридичну особу. ”Демократична платформа” не згодна з тим, щоб партія брала участь у формуванні ще однієї вождиської політичної сили, як “Народна самооборона”. Із самопроголошеним лідером і старою помаранчевою елітою”, - наголосив В.ПЕТРІВНИЙ.

У свою чергу, секретар центрального виконавчого комітету партії “Вперед, Україно!”” Ігор МАМЧУР зауважив, що ”Демократична платформа” об’єднує близько 4-5 тис. осіб, які вважають, що найбільш прийнятним для партії є співпраця з блоком “Наша Україна”.

“Народна самооборона” – це піар-акція, щоб Ю.ЛУЦЕНКО зайняв більше місць в “Нашій Україні””, - переконаний він.

Як повідомляв УНІАН, 15 квітня під час міжпартійного з’їзду партії «Вперед, Україно!» та партії “Християнсько-демократичний союз” було створено передвиборчий політичний блок «Народна самооборона Юрія Луценка», до який увійшли партія «Вперед, Україно!», ХДС і представники Громадянського руху «Народна самооборона».

На початку з’їзду, у якому взяли участь 240 делегатів, лідери вищевказаних політичних сил Віктор МУСІЯКА («Вперед, Україно!»), Володимир СТРЕТОВИЧ (ХДС) та Юрій ЛУЦЕНКО («Народна самооборона») скріпили підписами акт про створення блоку.