15 травня в м. Золотоноша Черкаської області урочисто відкрито міський молодіжний Центр. Заклад  було започатковано за активного сприяння Проекту Програми розвитку ООН в Україні «Створення безпечного середовища для молоді» та фінансової підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку (CIDA). Діяльність молодіжного Центру сприятиме розвитку молодої генерації міста, вихованню важливих для сучасної молодої людини  навичок спілкування, професійної орієнтації, формуванню загальнолюдських та європейських цінностей, зокрема толерантності, відповідальності, самоповаги.

Відтепер молодь Золотоноші зможе отримувати в Центрі безкоштовні соціальні послуги, користуватися мережею  Інтернет, здобувати додаткові навички та знання, які допоможуть знайти себе у сучасному світі. Крім того, молоді люди матимуть місце для спілкування та обговорення своїх проблем, а це дозволить приймати спільні рішення і, у підсумку, впливати на якість свого життя в місті.

Для участі в урочистій церемонії спеціально завітали представники поважних організацій із Києва: Керівник Проекту ПРООН «Створення безпечного середовища для молоді» пані Оксана Гарнець, експерт з розвитку молодіжних центрів пані Людмила Бойко, журналісти та інші шановані гості.

Відео дня

 В Золотоноші їх  зустрічали працівники нового Центру, керівництво міста, молодь, місцева громада. Для святкування визначної події біля приміщення, люб‘язно наданого Міськрадою, зібралися  числені гості та журналісти. В святкових промовах, що передували урочистій миті перерізання стрічки звучали вітання, побажання плідної роботи,  наснаги у вірішенні молодіжних проблем та виправдання покладених на Центр сподівань.

«Наша співпраця з молодіжним Центром не завершиться, Програма розвитку ООН і надалі тісно контактуватиме з Центром, здійснюючи спільні соціальні проекти», - запевнила присутніх Оксана Гарнець. Також під час своєї промови вона  закликала всіх, хто небайдужий до молодіжних проблем, всіляко допомагати новоствореній установі.

По завершенню офіційної частини поважні гості перерізали святкову стрічку і стали першими відвідувачами нової установи. Під час невеличкої екскурсії Центром його господарі продемонстрували присутнім просторі, затишні кімнати, комп‘ютери, зручні меблі, інформаційні стенди, ігровий куточок для молодих сімей з дітьми.

Золотоніський Молодіжний Центр – черговий з мережі центрів, відкритий за сприяння Проекту Програми розвитку ООН «Створення безпечного середовища для молоді». Після серії змістовних тренінгів, проведених Проектом, наразі до відкриття подібних центрів готуються в Чигирині, Сосниці та інших українських містах та селах.

За детальнішою інформацією звертатись до Олени Сас, Проект ПРООН «Створення безпечного середовища для молоді»

Тел/факс. (044) 278 70 14, 206 04 85

Olena.sas@undp.org.ua