ВАТ КБ «Укргазбанк» планує в жовтні-листопаді 2007 року здійснити другий випуск іпотечних облігацій на суму близько 500 млн. грн.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН директор департаменту інвестиційної діяльності ВАТ КБ «Укргазбанк» Юрій КАМЕНЕЦЬКИЙ.

За його словами, орієнтовна прибутковість розміщення облігацій нового випуску становитиме 9,7-9,8%.

Відео дня

Ю.КАМЕНЕЦЬКИЙ нагадав, що «Укргазбанк» у березні ц.р. успішно розмістив перший випуск іпотечних облігацій на суму 50 млн. грн. прибутковістю 10,2%. Випуск був пілотним і здійснювався "Укргазбанком" у співпраці з корпорацією "Прагма" в рамках проекту USAID "Ініціатива сприяння кредитуванню". Основними покупцями іпотечних облігацій «Укргазбанку» виступили страхові компанії й пенсійні фонди.

За словами Ю.КАМЕНЕЦЬКОГО, про успішність розміщення іпотечних облігацій може свідчити той факт, що за два останні місяці обсяг операцій з облігаціями на вторинному ринку становив 72 млн. грн.

За словами директора департаменту інвестиційної діяльності банку, «обсяг ринку іпотечних облігацій величезний і надалі тільки зростатиме». На його думку, в першу чергу зростання ринку здійснюватиметься за рахунок збільшення попиту з боку пенсійних фондів і страхових компаній.

Довідка УНІАН. ВАТ АБ «Укргазбанк» (Київ) створено в 1993 році.

Чисті активи «Укргазбанку» на 1 січня 2007 становили 4 млрд. 460,8 млн. грн., кредитний портфель - 2 млрд. 164,4 млн. грн., власний капітал - 476,7 млн. грн.

2006 рік банк закінчив з чистим прибутком 30,774 млн. грн.

Фінустанова контролюється депутатом Верховної Ради V скликання Василем ГОРБАЛЕМ.