У Києві Міжнародна молодіжна організація AIЕSEC при підтримці компанії «Воля» і Київського інвестиційного центру реалізує проект «Шлях дітей», направлений на розвиток в дітях їхніх здібностей і талантів. Проектом охоплено 60 дітей у віці 13-16 років з неблагополучних сімей, дітей-сиріт, а також дітей із спеціалізованої школи–інтернату в м. Буча, Центру соціально-психологічної реабілітації в м. Бровари, київської школи-інтернату №23.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила керівник проекту Наталія ВОЛОШИНА.

Вона підкреслила, що проект «Шлях дітей» було задумано і реалізовано виключно молодими людьми - фахівцями і студентами. Його метою було показати дітям, що в суспільстві цінуються талант і здібності, і що є люди, які готові ці здібності розвивати. За словами Н.ВОЛОШИНОЇ, головним завданням проекту було налаштувати дітей на самопізнання і самореалізацію, а також підвищити в них культурні навики, креативність і знання іноземних мов, зокрема англійської.

Відео дня

За інформацією Н.ВОЛОШИНОЇ, до реалізації проекту залучалися зарубіжні фахівці. Впродовж 2 місяців вони прочитали понад 30 тренінгів, які стосувалися культури вітчизняної і зарубіжної, здорового способу життя, поняття відповідальності і свободи. Також для дітей були організовані екскурсії по музеях, проведені лекції, ігри, конкурси, які давали дітям розуміння важливості освіти, хороших манер тощо. Ще 7 тренінгів провели фахівці учбового центру компанії «Воля», а також представники тренінгових центрів «Спікер» і «Школа ейдетики». Теми цих тренінгів стосувалися лідерства, навиків комунікації, розвитку невербальної пам`яті та ін.

За словами Н.ВОЛОШИНОЇ, на сьогоднішній день завершився перший етап проекту, який почався у березні цього року. Проведення другого етапу заплановано на осінь поточного року, коли дітей направлять на курси вивчення англійської мови. У другій частині проекту будуть задіяні тренінг-центри «Гудвіл-Україна» і Центру англійської мови «ELC».

Представник AIЕSEC повідомила, що загальна вартість цього проекту становить 40 тис. грн. Восени цього року в Києві планується розпочати новий проект міжнародної молодіжної організації, але який саме, вона не уточнила.

Віце-президент зі зв`язків з громадськістю представництва AIЕSEC в Україні Анастасія КЛЮКОВСЬКА повідомила на прес-конференції, що щорічно AIЕSEC реалізує в Україні в середньому близько 5 різних проектів у сфері підприємництва, молодіжної кар`єри, соціальній сфері, направлених на розвиток лідерського потенціалу молоді, на реалізацію можливостей молодих людей.

Довідка УНІАН. AIЕSEC має 19 представництв в Україні. Також організація діє ще в 95 країнах світу.