Муніципальний футбольний клуб «Арсенал-Київ» просить мера Києва Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО і Київську міську раду вжити заходів із збереженню клубу.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив генеральний директор ТОВ ФК «Арсенал-Київ» Євген КІРЖНЕР.

За його інформацією, вчора відбулися позачергові збори акціонерів «Арсеналу», на якому було ухвалено рішення про ліквідацію клубу і створена ліквідаційна комісія. Згідно з процедурою, впродовж двох місяців клуб має бути ліквідований.

Відео дня

Є.КІРЖНЕР вважає, що рішення сесії Київради про ліквідацію ФК «Арсенал» від 26 квітня виглядає «дивним, нелогічним і абсурдним» через те, що Київ був названий столицею проведення фіналу Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

«Я сподіваюся, що Леонід Михайлович, як державний муж, який розуміє, наскільки важливо для репутації країни, міста і його особистої зберегти муніципальну команду в чемпіонаті України», - сказав гендиректор клубу.

Тому він через ЗМІ звертається до мера з проханням не допустити ліквідації футбольного клубу, а, враховуючи, що дане рішення є рішенням Київради, до понеділка буде підготовлено і передано офіційне звернення з цього питання до депутатів ради.

За словами Є.КІРЖНЕРА, ліквідація ФК «Арсенал» призведе до закриття дитячо-юнацької футбольної школи «Арсенал-Київ», де на сьогодні успішно готують нових гравців для дорослих ігор. На сьогодні в школі займаються близько 500 дітей.

Причому, кажучи про потенціал цієї дитячо-юнацької школи, Є.КІРЖНЕР відзначив, що на сьогодні з чотирьох вікових груп, які беруть участь в іграх, в трьох з них учні є лідерами в першості України.

На думку Є.КІРЖНЕРА, якщо депутати Київради не відмінять своє попереднє рішення і наполягатимуть на ліквідації «Арсеналу», є ще один варіант зберегти футбольний клуб і команду. Для цього необхідно, аби мерія пішла назустріч тим людям, які готові сьогодні спонсорувати «Арсенал» і навіть купити його. «Необхідно щоб вона (місцева влада – УНІАН) вирішила питання мінімізації витрат по «Арсеналу», тобто дала якісь пільгові умови, земельну ділянку під базу, під спорудження стадіону… Такі фінансово-промислові групи і компанії, і приватні особи існують, але будь-який бізнесмен коли щось купує, повинен розуміти економічну і фінансову вигоду, а купувати «пустий» «Арсенал», я думаю, не кожний на це піде. У країні не так багато людей, які готові, заплющивши очі, тільки на користь футболу, всі ці питання вирішувати», - сказав гендиректор клубу.

За словами Є.КІРЖНЕРА, придбанням футбольного клубу цікавились російські компанії «Базовий елемент» і «Російські готелі». Окрім цього, великий інтерес до клубу, за його інформацією, проявляє відомий бізнесмен пан Євген ЧЕРНЯК (ТМ «Хортиця) і ряд інших компаній.

Також Є.КІРЖНЕР відзначив, що так само як і Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ, вважає що необхідно розібратися в попередній фінансовій і господарській діяльності клубу.

Як повідомляв УНІАН, 26 квітня Київрада ініціювала ліквідацію ТОВ “Футбольний клуб “Арсенал-Київ”, 80% статутного фонду якого належить територіальній громаді міста.

Проект рішення про ліквідацію футбольного клубу було внесено на розгляд депутатів Київським міським головою Леонідом ЧЕРНОВЕЦЬКИМ. За пропозицію проголосували 87 депутатів Київської міської ради.

Ще під час обговорення цього пропозицію мера підтримала також депутат від фракції Блоку Віталія Кличка Наталія НОВАК, яка відзначила, що в 2006 році на цей клуб було затверджено фінансування в обсягу 55 млн. грн., а на 66 спортивних шкіл міста - 19 млн. грн. Таким чином, кошти, які витрачалися на утримання футбольного клубу, на її переконання, необхідно витратити на розвиток дитячого спорту в місті.

Довідка УНІАН. ТОВ “ФК “Арсенал-Київ” було створено за рішенням Київради від 8 листопада 2001 р. і розпорядженням Київського міського голови Олександра ОМЕЛЬЧЕНКА з метою підвищення рівня українського футболу, підготовки футболістів вищого класу, створення футбольної команди міжнародного рівня, утримання професійних футбольних команд, участі в спортивних заходах.

Згідно із затвердженим Статутом ТОВ “ФК „Арсенал-Київ”, 80% статутного капіталу (вартістю 9 тис. 440 грн.) належали Головному управлінню з питань фізичної культури і спорту КМДА, 20% (вартістю 2 тис. 360 грн.) – іншим членам товариства.

13 липня 2006 року Київська міська рада ухвалила рішення про продаж на аукціоні частини, яка належала територіальній громаді Києва в статутному фонді товариства ФК “Арсенал-Київ”. Рішення було ухвалено у зв`язку з тим, що це товариство збиткове і потребує залучення інвестицій. Ні землі, ні приміщень у власності клубу немає. Існуюче майно клубу було оцінено спочатку в 1,1 млн. грн.

Призначені три аукціони не відбулися через відсутність заявок на участь.