14 травня на міжпартійному з’їзді блоку “Зелені екологи “Райдуга” планується затвердити список кандидатів у народні депутати на позачергові вибори до Верховної Ради України.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомили голови партій, що увійшли до виборчого блоку: Зеленої екологічної партії України “Райдуга” Михайло ГУЦОЛ та Народної екологічної партії Валентин СЕРДЮК.

За словами М.ГУЦОЛА, на реєстрацію до ЦВК відповідні документи від блоку були подані 5 травня цього року.

Відео дня

Водночас, як зазначив В.СЕРДЮК, блок “Зелені екологи “Райдуга” залишається відкритим для інших партій. Але при цьому підкреслив, що блок готовий прийняти лише ті партії, які “борються не за політику, а конкретно за життя людини”.

Лідери блоку зазначили, що “українська нація вимирає, і однією з головних причин цього є погана екологія, а нинішній парламент ніяк не реагує на цю ситуацію”. За даними В.СЕРДЮКА, щороку в Україні помирає 750 тис. людей, при тому, що народжується лише 250-300 тис. Згідно з науковими даними, в 2030 році в Україні залишиться близько 20 млн. населення, сказав лідер Народної екологічної партії.

“Країна, де тотально знищується природа, флора, фауна і людина, як невід’ємна частина природи, приречена на загибель. Нація гине від поганої екології, а в парламенті б’ються, мітингують, парламент недієздатний”, - сказав у свою чергу М.ГУЦОЛ.

Тому головна мета створення блоку зелених, як підкреслили лідери двох партій, є захист життя кожної людини. Саме на це спрямована передвиборча програма блоку “Зелені екологи “Райдуга”.

М.ГУЦОЛ зазначив, що особливе місце у виборчій програмі відводиться відродженню духовності української нації, бо “бездуховна країна приречена на загибель”. Крім того, блок виступає за “диктатуру Конституції України” і ініціюватиме прийняття нових законів, які гарантуватимуть громадянам країни верховенства закону, а також соціальну захищеність.

Лідери блоку закликали всіх українців ознайомитися з напрацьованою виборчою програмою та обговорити і внести свої пропозиції до документу. Для цього можна зателефонувати за тел. 483-36-10, 483-67-83, 238-72-22.