19 травня 2007 р. у Києві вперше пройде регіональний конкурс Фестиваля  гумору та естрадного мистецтва

«Москва-Ялта-транзит-2007».

Місто дії -- концерт-холл  ALLEGRO (м. Київ, проспект  Перемоги, 82 -- парк Нивки). До участі у фестивалі запрошуються виконавці і творчі колективи, що працюють у слідуючих жанрах: розмовний, музичний, оригінальний, вокальний. Вік учасників 14-50 років. Участь у конкурсі-фестивалі – безкоштовна, але не гайте часу: офіційна заявка має бути отримана оргкомітетом не пізніше 14 травня 2007 року.    

Відео дня

Основною метою Фестиваля  гумору та естрадного мистецтва «Москва-Ялта-транзит-2007», що ставлять перед собою його президенти -- народнi артисти Украiни Володимир Данилець та  Володимир Мойсенко, голова російскої телекомпанii «АГА» Михайло Ашумов -- є збереження та розвиток кращих традицiй жанру гумору та сатири в краiнах ближнього та дальнього зарубiжжя.

Нажаль, зараз на естраді склалася ситуація, що артисти вимушені в буквальному розумінні кричати "SOS!" -- нікому писати жарти та естрадні номери, та й нові «тарапуньки» та «штепселі» теж десь ховаються. Їх потрібно розшукувати. І українські ЗМІ зараз мають нагоду стати співавторами народження нової «зірки» -- адже вона напевно знаходиться серед численної теле- або –читательской аудиторій. Тому, хто знайде – приз.

Нарешті фестиваль, який вже не перший рік охоплює міста Росії, докотився і до української столиці. Хоча в Україні він прописався вже давно: в місті Ялта в серпні 2004 року, коли  телекомпанiя «Ага» (Росiя) та «Маленький гумористичний театр» (Украiна), головними діючими особами якого є Володимир Данилець, Володимир Моісеєнко та їх продюсер Євген Перебінос,  відкрили перший Мiжнародний фестиваль гумора та  естрадного  мистецтва.  За роки існування фестивалю гостями та его учасниками були вiдомi колективи та метри гумору. Серед них: М. Жванецкий, Й. Кобзон, Є. Шифрiн, В. Данилець -- В. Мойсеєнко, Я. Арлазоров, Ю. Гальцев, А. Трушкiн, П. Зiбров, В. Вишневский, Клара Новикова, Олена Воробей, Таїсiя Повалiй, Тiна Кароль,  Вiрка Сердючка (А. Данилко), клоун-мiм театр «Лицедii» та  багато  iнших. Але головне, що фестиваль збирає під  свої  знамена молодих  виконавців, багато з яких  вже  стали  відомими  артистами, які ведуть  активну  гастрольну  діяльність.

Із ріка в рік чотири доби гумору і доброго настрою дарує фестиваль Ялті. Та й коли все завершуються, місцеві жителі та гості мають нагоду не забувати про приємні хвилини: кожного разу в його рамках встановлюється пам`ятник. Так, минулого року в місті на площі перед  концертним  залом «Ювілейний» з`явилася «Трубка Олександра Ширвиндта». 

2007 рік не стане винятком: саме Ялта є кінцевою зупинкою, куди мріють добратися кожен з учасників регіональних конкурсів. Хто виявиться найсильнішим серед молодих виконавців України і потрапить до Ялти – стане відомо 19-го травня у  концерт  холі «Allegro». А наступного дня їх імена з`являться на одній афіші поряд з метрами естради: 20 травня  в  Міжнародному центрі культури  та  мистецтв (Жовтневий  палац)

відбудеться  гала-концерт,  в  якому  братимуть  участь К.Новікова,

А.Арканов, В.Данилець-В.Мойсеєнко, брати Пономаренки, Рафаель Ціталашвілі, В.Гришко та лауреати  відбіркового  конкурсу в Киіві.

Тому -- увага: країна розшукає таланти!

Для зацікавлених:

Попередній (заочний) прийом заявок проводиться Оргкомітетом на підставі письмової заяви установленої форми на участь у регіональному конкурс-фестивалі відправленої на ім”я:

“ОРГКОМІТЕТ РЕГІОНАЛЬНОГО ФЕСТИВАЛЮ ГУМОРУ ТА ЕСТРАДНОГО МИСТЕЦТВА” за адресою:

01024 м. Київ, вул. Пилипа Орлика 16/12, офіс 307

тел/факс 8-044-289-0035, e-mail: rit@i.kiev.ua, v_lazar@inbox.ru

За додатковою інформацією звертайтеся:

8-067-184-888-5

8-093-581-19-18

Світлана ШЕВЕЛЬОВА

 E-mail: sheveleva@yandex.ru