Спілка громадських організацій «Громадський актив Києва» закликає політиків до публічного звітування перед народом.

Про це йшлося сьогодні на прес-конференції в УНІАН на тему: “Рік після виборів: «ГАК» підводить підсумки”, в якій взяв участь лідер фракції “ГАК” У Київській міській раді Олександр ПАБАТ, а також депутати районних рад столиці від “ГАК”.

О.ПАБАТ зазначив, що “ГАК” уперше запровадив практику широких публічних звітів усіх своїх депутатів перед киянами. Він повідомив, що видано окремі звіти про перший рік роботи депутатів від «ГАК» у Київраді й у кожній з райрад міста у вигляді брошур. За його словами, ці брошури разом із спецвипуском дайджесту «ГАК» - газетою “Рік після виборів. Підводимо підсумки”, можна отримати від активістів на вулицях, в громадських приймальнях “ГАК”, яких зараз в столиці діє десять, та в інформаційних наметах. Крім того, замовити звіти можна за телефоном гарячої лінії – 044 455-80-89 та прочитати на сайті за адресою www.gak.kiev.ua.

Відео дня

На переконання О.ПАБАТА, про свою діяльність повинен звітувати кожен, хто прийшов до влади захищати громадян.

“Жодна політична сила поки, крім “ГАК”, не звітує. Користуючись цією нагодою, закликаємо всі політичні сили прозвітувати перед своїми виборцями, щоб кожен зрозумів не лише їх уподобання, а й реальну їх роботу”, - сказав О.ПАБАТ.

Повертаючись до теми власного звіту, він зазначив, що депутати від «ГАК» йшли у владу, маючи чіткий план дій і пропозицій, частина з яких уже виконана. Зокрема, за сприяння «ГАК» зареєстровано чотири місцеві ініціативи проти забудови міста, і тепер депутати Київради розглядатимуть ці справи, враховуючи позицію киян. Крім того, за словами О.ПАБАТА, фракція «ГАК» домоглася виділення коштів на будівництво транспортної розв’язки на Московській площі, наполягла на збереженні трьох парків (у Голосіївському, Дніпровському і Печерському районах). Також депутати від «ГАК» беруть участь у підготовці проекту «Персональна електронна картка киянина», який спростить процедуру отримання всіх соціальних виплат.

На прес-конференції О.ПАБАТ також поінформував, що вже створено “Громадські активи” в Донецьку, Ірпені, Вінниці та Чернігові. На сьогодні, за його словами, ведеться робота щодо створення всеукраїнської громадської організації “Громадський актив”. Водночас, зазначив О.ПАБАТ, що стосується створення всеукраїнської партії “ГАК”, “поки що рано про це говорити”. “Таких ідей у нас поки що немає, але якщо будемо щось будувати, то це буде політична сила нового типу”, - наголосив він.

Довідка УНІАН. Фракцію “ГАК” в Київраді представляють 7 депутатів.

Спілка громадський організацій «Громадський актив Києва» з’явилася 26 липня 2005 року за ініціативи депутата Київради Олександра ПАБАТА. Серед засновників - соціальний центр «Борщагівка», громадські організації «Зелень» і «Стритрейсинг».