Київ. 20 квітня. УНІАН. Юристи-практики та вчені наголошують на необхідності вдосконалення прийнятого лише чотири року тому Цивільного кодексу України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йшлося сьогодні під час круглого столу ”Науково-практичні проблеми застосування нового Цивільного кодексу України”, організованого кафедрою цивільно-правових дисциплін юридичного факультету Університету внутрішніх справ.

Зокрема, начальник кафедри цивільно-правових дисциплін юридичного факультету Київського національного університету внутрішніх справ, кандидат юридичних наук Ірина ТІМУШ наголосила на основних недоліках нинішнього кодексу – застосування майнових та немайнових прав, надання медичних послуг, інтелектуальної власності, проблем застосування спадкового законодавства.

Відео дня

Під час круглого столу йшлося, що судовий захист, адміністративні та кримінальні справи - ці юридичні процеси тісно пов’язані з Цивільним кодексом. “Адекватність Цивільного кодексу потрібно постійно відстежувати і вносити новації”, - підкреслив перший ректор КНУВС Віктор СУЩЕНКО. За його словами, зміни в цивільному праві дуже динамічні, і кожні рік-два науковці їх мають аналізувати і подавати нові пропозиції до практичного використання та вдосконалення Цивільного кодексу.

За результатами круглого столу кафедра цивільно-правових дисциплін юридичного факультету університету внутрішніх справ має передати пропозиції учасників заходу до профільних комітетів Верховної Ради. Науковці переконані, що народні депутати мають доопрацювали цікаві ідеї фахівців та прийняти необхідні зміни до Цивільного кодексу, аби адаптували цивільні закони під юридичні реалії України.