27 квітня 2007 року у місті Києві в приміщенні Інституту післядипломної освіти за адресою вул.Васильківська, 36, проходитиме підсумкова конференція за проектом TACIS IBPP «Навчання заради життя».

Організатори:

Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Молодь проти злочинності та наркоманії» (Київ),

Відео дня

Internationaler Bund (Ляйпциг, Німеччина).

За підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні.

Додаткова інформація

Проект "Навчання заради життя" має на меті розробити модель соціальної та професійної реінтеграції (включення в суспільство) осіб із залежністю, та її впровадження.

Останнім часом в Україні спостерігається тенденція до збільшення кількості наркозалежних, особливо серед молоді. За даними міністерства внутрішніх справ України, рівень наркотизації населення становить 330 споживачів наркотиків на кожні 100 тисяч жителів України, а загалом кількість наркозалежних осіб, що стоять на обліку, сягає більше 154 тисяч.  Досвід показує, що самого лише медичного лікування недостатньо для повернення людей з даною проблемою до нормального функціонування в суспільстві.

Значна частина цих людей через особливості свого способу життя не працює, порушує норми законодавства, не слідкує за своїм здоров’ям. Це призводить до того, що частина працездатного населення України фертильного (дітородного) віку не веде повноцінного життя в суспільстві, через що самі споживачі несуть втрати, і значних втрат зазнає держава.

Процес реінтеграції означає відновлення або набуття професійних навичок, визначення бажаної спеціальності. Також процес реінтеграції сприяє зменшенню напруги між суспільством та кризовими групами населення, такими, як молодь із наркотичною залежністю.

За час роботи Центру професійної та соціальної реінтеграції «Ключ» в рамках проекту «Навчання заради життя» за допомогою звернулось 62 особи, 16 з них пройшли програму, 13 осіб працевлаштувалися.

Метою заходу є:

1. Презентація діяльності та результатів роботи  програми професійної та соціальної реінтеграції осіб із залежністю від психоактивних речовин .

2. Привернення уваги громадськості до проблеми наркозалежності в суспільстві.

Програмою заходу передбачено:

· Презентація проекту та окремих видів діяльності.

· Презентація публікацій та методичних розробок.

· Обмін досвідом.

До участі у заході запрошено представників Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні, Представництва Європейської Комісії в Україні, Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Київської міської клінічної наркологічної лікарні «Соціотерапія», Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також представників провідних сервісних служб міста Києва та України, що надають допомогу людям із залежністю від наркотичних речовин.

Під час проведення акції буде розповсюджуватись інформаційно-методична література.

У прес-конференції, яка проходитиме 26.04.07 візьмуть участь: Хорст Вольфарт (Internationaler Bund) – керівник проекту від німецької сторони, Ліщук Роман  (“Молодь проти злочинності та наркоманії”)– керівник проекту від української сторони, Аксьонова Віра (“Молодь проти злочинності та наркоманії) – менеджер проекту.

За додатковою інформацією можна  звертатись до менеджера проекту

Аксьонової Віри за тел. 550-11-75, 550-13-62 або на e-mail: aksenova_v@mail.ru

Київ, вул.Васильківська, 36.

27 квітня 2007 року.