У Києві поблизу Дніпра планується висадити “Алею благодійників”, на якій кожен з благодійників зможе посадити дерево, яке символізуватиме його внесок у зростання і розквіт України.

Про це ініціатори Національного конкурсу “Благодійник року 2007” повідомили на прес-конференції в УНІАН, під час якої було оголошено про започаткування конкурсу.

Заступник голови оргкомітету конкурсу Сергій ЛЕТЕНКО наголосив, що предметом конкурсу є винагородження і публічне визнання представників українського бізнесу за проведення благочинної діяльності, спрямованої на вирішення актуальних суспільних проблем та популяризацію благодійницької діяльності .

Відео дня

За його словами, загальне керівництво підготовкою та проведенням конкурсу здійснює Всеукраїнський благодійний фонд „Дитячий світ" разом із Центром філантропії і Українським форумом грантодавців.

Конкурс триватиме цілий рік, і проходитиме у Києві у два етапи. Перший етап конкурсу триватиме з 24 квітня по З0 червня. Його метою є визначення і нагородження благодійників на рівні міста Києва і Київської області. У червні організатори планують завершити перший етап урочистим нагородженням благодійників, які зробили найбільший внесок у вирішення суспільних проблем Києва. Другий етап конкурсу проходитиме із 1 липня по З0 листопада. Під час його проведення визначатимуться переможці в інших 24 регіонах і 5 найбільших благодійників на національному рівні.

С.ЛЕТЕНКО розповів, що переможці першого етапу конкурсу будуть оголошені журі у червні. Тоді ж відбудеться і церемонія нагородження. Переможців Національного конкурсу буде визначено у жовтні. У листопаді планується провести церемонію їх нагородження.

Голова журі конкурсу президент Центру філантропії Світлана КУЦ закликала і благодійників і тих, хто отримує відповідну допомогу, подавати заявки на конкурс.

Організатори повідомили, що в конкурсі можуть взяти участь як бізнесмени-фізичні особи, так і національні та міжнародні компанії, які надали благодійну допомогу для вирішення суспільних проблем На участь у конкурсі їх можуть висувати громадські організації, благодійні фонди, заклади освіти, культури і охорони здоров`я, або будь-які отримувачі благодійної допомоги і самі меценати.

Під час першого (київського) і другого (загальноукраїнського) етапів конкурсу буде визначено переможців у п`яти номінаціях: благодійник року - транснаціональна корпорація; благодійник року - національна бізнес-структура; благодійник року - банк або фінансова установа; благодійник року - благодійний фонд; благодійник року - бізнесмен.

Переможцям конкурсу за кожне призове місце буде вручено винагороду у формі стилізованої під емблему конкурсу статуетки із написом "Благодійник року 2007".