Республіканська Християнська партія, Конгрес українських націоналістів та Всеукраїнське об’єднання “Свобода” розглядають можливість створення єдиного блоку для участі у дострокових виборах до Верховної Ради.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомив лідер РХП Микола ПОРОВСЬКИЙ.

Він наголосив, що з цього приводу у нього вже відбулися переговори з головою ВО “Свобода” Олегом ТЯГНИБОКОМ та заступником голови КУН Євгеном ГІРНИКОМ.

Відео дня

”Ми домовилися, що у вівторок-середу ми завершимо політичні консультації щодо утворення блоку національно-патріотичних партій і будемо під знамена цього блоку збирати усі без винятку партії національно-патріотичного і християнського спрямування”, - сказав М.ПОРОВСЬКИЙ.

За його словами, судячи з останніх повідомлень, згідно з якими “Рух – Українська правиця” має намір увійти до блоку з “Народною самообороною” та “Нашою Україною”, лідерам УНП, НРУ та УРП “Собор” “прапор “Правиці” був потрібен для боротьби за депутатські місця”.

“РХП, “Свобода” ТЯГНИБОКА і КУН готові цей прапор піднести і створити блок націоналістичних і християнських партій і пройти до наступної ВР”, - сказав М.ПОРОВСЬКИЙ.

Відповідаючи на запитання УНІАН, чи приєднається РХП до блоку “Нашої України”, “Народної самооборони” та “Руху – Української правиці” у випадку надходжень пропозицій, М.ПОРОВСЬКИЙ сказав, що це буде залежати “від суті таких пропозицій”. “Якщо ці пропозиції будуть на основі індивідуального членства, то очевидно, що така пропозиція буде неприйнятна”, - сказав він.

При цьому, за словами М.ПОРОВСЬКОГО, усі дії РХП будуть залежати “від позиції найближчих партнерів”. “На сепаратні переговори, на відміну від наших колишніх соратників по Меморандуму, ми не підемо”, - сказав голова РХП.