Народний депутат V скликання від БЮТ Михайло ВОЛИНЕЦЬ сьогодні вранці направив до Генеральної прокуратури заяву щодо протиправних дій міліції під стінами Конституційного суду по відношенню до громадян.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на прес-конференції в УНІАН.

«Я зараз підготував і відправив заяву в Генпрокуратуру у зв’язку із скоєнням злочину (мається на увазі співробітниками міліції – УНІАН)», - сказав М.ВОЛИНЕЦЬ. При цьому він пояснив, що група прихильників опозиції разом з депутатами Миколою КОВЗЕЛЕМ, Володимиром ПОЛОХАЛОМ та ним, М.ВОЛИНЦЕМ, сьогодні вранці спробували пройти до будівлі КС, однак їх не пропустили кордони міліції. Більше того, як зазначив М.ВОЛИНЕЦЬ, співробітники міліції грубо поводили себе по відношенню до громадян, а також народних депутатів, завдавши їм тілесних ушкоджень.

Відео дня

Також він заперечив інформацію ДГЗ МВС, що депутати зривали під час сутички погони та берети зі співробітників міліції, наголосивши: «Нікому ми погони не обривали». Однак при цьому М.ВОЛИНЕЦЬ припустив, що, можливо, працівники міліції самі обірвали собі погони, «тому що я бачив, що вони шукали їх потім».

Між тим, як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на брифінгу в УМВС України в місті Києві журналістам було продемонстровано відеозапис інциденту, де видно, як під час сутички народний депутат М.КОВЗЕЛЬ зриває із форменого одягу працівників спецпідрозділу «Барс» внутрішніх військ МВС України погони та берети і кидає їх в сторони.