Громадянська партія “Пора” виступає за створення спільного блоку партій “Пора”, “Наша Україна” і “Рух - Українська правиця” для участі у парламентських виборах.

Про це сказав сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН голова політради партії “Пора” Владислав КАСЬКІВ.

За його словами, “Пора” вважає, що у зв’язку з очевидним відтермінуванням дати проведення дострокових виборів з’являється чудова можливість для такої консолідації.

Відео дня

“Зараз іде дуже активний процес - переговорний чи консультаційний, який веде до цього рішення, і я переконаний, що ми маємо всі шанси отримати укрупнену об’єднану політичну силу, яка буде представлена уже на цих виборах”, - сказав він.

В.КАСЬКІВ вважає, що “найкращим рішенням” стало би створення спільного виборчого блоку за участю “Нашої України”, “Пори” та “Рух - Українська правиця”.

Він також вважає, що не втрачені шанси для співпраці з “Народною самообороною Юрія Луценка”.

На переконання лідера “Пори”, кінцевим результатом такої інтеграції, навіть після виборів, має стати формування принципово нової політичної сили, у якій буде “помножено плюси всіх партій-учасників цього процесу”.

“Ми стали перед новим історичним викликом і альтернативи формуванню єдиної модернізованої політичної сили немає”, - додав він.

В.КАСЬКІВ також вважає, що, враховуючи усі політичні обставини, найбільш оптимальною датою проведення дострокових парламентських виборів є червень 2007 року.

Водночас лідер “Пори” не виключає можливості досягнення компромісу щодо визначення іншої дати дострокових виборів і встановлення правил гри на перехідний період.

Він також зазначив, що “Пора” наполегливо рекомендує відкликати суддів Конституційного Суду, призначених за квотою Президента, і негайно, указом Президента звільнити генпрокурора України Олександра МЕДВЕДЬКА, оскільки “прокуратура вже стає фактором дестабілізації України”.

Також, за словами В.КАСЬКІВА, “Пора” виступає за створення Конституційної комісії одразу після проведення виборів.

В.КАСЬКІВ зазначив, що якщо ці принципи не будуть сприйняті, то необхідно негайно запроваджувати в Україні надзвичайний стан і проголошувати план дій на перехідний період.