В Києві презентовано міжнародний проект з впровадження в Україні інформаційної кампанії із запобігання ВІЛ-СНІДу “Українське медіа-партнерство у боротьбі з ВІЛ-СНІДом”.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН менеджер проекту Костянтин РИЖКОВ.

За його інформацією, “Українське медіа-партнерство у боротьбі з ВІЛ-СНІДом” (УМП) створене з метою підвищення обізнаності громадськості про проблему ВІЛ-СНІДу, борьтьби із дискримінацією ВІЛ-позитивних людей та зниження темпів поширення епідемії в Україні. УМП передбачає об’єднання провідних українських засобів масової інформації, рекламних агентств, державних та недержавних організацій України щодо впровадження інформаційної кампанії із запобігання ВІЛ-СНІДу. Фінансування УМП здійснюється Агентством США з міжнародного розвитку, а його реалізація координується Міжнародною радою дослідження і обміну та міжнародною благодійною організацією “Трансатлантичні партнери проти СНІДу”.

Відео дня

Проект розрахований для реалізації у 2007-2008 роках і коштує близько 800 тис. доларів.

Цільовими регіонами є Миколаївська, Донецька, Дніпропетровська області, АР Крим та м.Київ. Розроблений проект на базі Російського медіа-партнерства у боротьбі з ВІЛ/СНІДом (РМП).

При цьому К.РИЖКОВ зазначив, що вже майже два роки за підтримки “Трансатлантичних партнерів” та Фонду родини Кайзер виходить вісник “УНІАН-СтопСНІД”. Цей бюлетень містить інформацію про акції, спрямовані на подолання епідемії інфекції, про життя ВІЛ-інфікованих, публікує різні статистичні дані щодо розвитку епідемії СНІДу, звіти міжнародних фондів, інтерв’ю та фотоматеріали, тобто все, що стосується проблеми боротьби з ВІЛ/СНІДом.

“Унікальність партнерства полягає в тому, що інформація, яку отримують користувачі агентства охоплює велику аудиторію – більше ніж 300 національних та регіональних ЗМІ”, - зазначив він. Крім того, будь-який бажаючий, може ознайомитись з бюлетенем, зайшовши на сайт УНІАН.

Крім спіробітництва з УНІАН, програма партнерства у боротьбі з інфекцією, за інформацією К.РИЖКОВА, передбачає нагородження стипендіями кращих журналістів різних ЗМІ, що висвітлюють тему ВІЛ/СНІДу.

Директор, віце-президент Фонду родини Кайзер Джекі ДЖАДД наголосила, що головна мета співробітництва с журналістами полягає в тому, що саме у журналістів є можливість охопити найбільшу кількість громадськості з метою, щоб пояснити проблеми, пов’язані з розповсюдженням інфекції, з проблемами людей, які живуть з ВІЛ-СНІДом. На її переконання, проект приверне більшу увагу політиків до проблеми.