В Україні створено громадську організацію "Спілка християнських письменників".

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова Спілки Костянтин ШАПОВАЛОВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН .

За його словами, "Спілка християнських письменників України" ставить перед собою наступні завдання: об’єднати всіх, хто пише на християнську тематику; допомагати молодим християнським авторам у творчому становленні; навести контакти з видавцями, щоб видавати книжки членів Спілки; мати представників у регіонах України; домагатися впливу християнських письменників на суспільство; видавати календар Спілки християнських письменників України та інше.

Відео дня

Голова Спілки зазначив, що письменники об`єдналися для того, щоб разом вирішувати проблеми, пов’язані, зокрема, з видавництвом книг християнських письменників.

К.ШАПОВАЛОВ зазначив, що Спілка об’єднує християн різних конфесій: православних, п’ятидесятників, баптистів, харизматиків, адвентистів та католиків. За його словами, сьогодні Спілка нараховує 27 членів. Членські внески становлять 5 грн. на місяць.

Голова Спілки також зазначив, що 29 квітня спілка проводитиме “Перший українських фестиваль християнської поезії”, а у травні в Києві відбудеться фестиваль християнської книги.

За словами К.ШАПОВАЛОВА, для того, щоб вступити в Спілку, необхідно мати 2 літературні твори, надруковані чи написані, або 1 збірку віршів.