Народний депутат, член фракції “Наша Україна” Руслан КНЯЗЕВИЧ вважає, що з технологічної точки зору Центральній виборчій комісії у визначені строки буде достатньо складно провести кампанію із проведення позачергових виборів до парламенту, але перенесення дати виборів є неможливим.

Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції в агентстві УНІАН.

“З точки зору технологічної надзвичайно важко буде їх (вибори – УНІАН) здійснити. Але як перенести цей строк діями ЦВК і Конституційного Суду, я не знаю”, - сказав екс-член Центрвиборчкому Р.КНЯЗЕВИЧ.

Відео дня

За його словами, єдиний можливий шлях – це якщо Президент внесе зміни до свого указу (про достроковий розпуск Верховної Ради – УНІАН) щодо конкретної дати виборів. “Але чи він готовий і чи це зробить це - питання до нього”, - наголосив депутат.

При цьому Р.КНЯЗЕВИЧ зазначив, що його дуже турбують розмови про перенесення дати виборів. “Це ж не мішок з картоплею, який можна взяти і кудись перенести”, - наголосив депутат. Він нагадав, що відповідно до Конституції виборчий процес є безперервним і таким, який починається одразу після опублікування відповідного указу глави держави. “Це строк, який визначений Конституцією і нікому його не дозволено розширювати чи звужувати”, - сказав Р.КНЯЗЕВИЧ.

Він також висловив сподівання, що рішення КС за результатами розгляду подання 53 депутатів щодо указу Президента про розпуск парламенту буде виключно правовим.

“Я би не хотів, щоб наш Конституційний Суд приймав своє рішення через призму політичних домовленостей. Це поставить під сумнів правову природу Конституційного Суду як арбітра конституційної юрисдикції”, - додав Р.КНЯЗЕВИЧ.