Сьогодні 11 квітня - 2007 року грандіозна подія,  пов`язана з початком будівництва першого професійного гольф-поля в Україні. Залучившись до одного з самих елітних видів спорту, країна зробила вагомий крок уперед.

   Успішна реалізація цього проекту сприятиме покращенню іміджу України, стане свідченням вдалого розвитку, вагомим стимулом для становлення гольфу в нашій державі та сприятиме її популяризації у напрямку міжнародного гольф-туризму.

Гра у гольф – це окрема культура, що дбайливо зберігає різноманітність традицій, переказів і легенд. У гольф грали у багатьох містах світу. Зацікавленість до нього виявляли всі прошарки - від простолюдинів до королів. Тому не випадково багато країн претендує на звання родоначальника цієї захоплюючої гри. Англія, Голландія, Британія, Франція, Італія, Китай мають свою версію походження, проте історичною батьківщиною гольфу прийнято вважати Шотландію. Як свідчить легенда, саме тут у маленькому шотландському містечку нова забава бити по камінням палками,  закочуючи  їх у кролячі норки, й породила сучасній вид гри, що, вдосконалюючись, стрімко завоював серця  своїх шанувальників.

Відео дня

Перша письмова згадка про гольф, яку прийнято вважати початком офіційної історії гри, відноситься  до 1457 року. З появою перших правил гри у XVII столітті, гольф почав активно розвиватися й став все популярним на всіх континентах.

 Зараз у гольф грає більше п’ятдесяти мільйонів людей у всьому світі. Більш того, кількість учасників гри продовжує швидко зростати, як і кількість гольф-полів. Приблизно 1000 нових кортів відкривається щорічно у всьому світі. Наприклад, найближчі сусіди, такі як Росія, у даний момент має шість гольф-полів, Польща – тринадцять, у той час як Чеська республіка – не менше ніж п’ятдесят. Відомо, що такі східні країни, як Узбекистан та Казахстан відкрили свої гольф-клуби раніше за Україну. В дійсності, до недавнього часу Україна була найкрупнішою державою у світі, яка до цього часу не мала умов для професійного гольфу. 

Поряд з країнами, де розвинута гольф-індустрія, такими як США, Японія, Південна Африка, Великобританія, Ірландія, Швеція та Іспанія, зростає тенденція появи нових учасників на гольф-ринку: Південна Америка, Близький Схід та Східна Європа. Професіонали прогнозують у найближчий час інтенсивне зростання саме у цих регіонах.

Треба зазначити, що зараз серед наших співвітчизників вже багато любителів і професіоналів. Українські гольфісти грають й набувають досвіду в основному за кордоном. За відсутністю великого поля для гольфу, тренуватися й відшліфовувати свою майстерність доводиться поки що на симуляторах. Серед них, перші гольф-центри сімейного типу в Києві та майданчики полів для гри у міні-гольф (паттінги), що ідеально підходять для навчання та тренувань.

У зв`язку з розвитком нового виду спорту, було створено Федерацію професійного та любительського гольфу України, обласні асоціації, що  сприяють розвитку та популяризації гри на території держави. В наслідок їх діяльності з`явилась можливість представляти цей вид спорту на міжнародному  рівні, брати участь в європейських турнірах і кубках.

           Насправді, потреба у створенні професійного корту для гольфу виникла вже давно. Саме тому фінансування, розробку й будівництво висококласного центру під назвою «Royal Kyiv Golf Club» у Київській області взяла на себе група компаній GV, головним завданням якої є будівництво корту, культурно-туристичного комплексу європейського класу, що відповідав би вимогам міжнародного стандарту.

 Інвестором проекту виступає група компаній GV, яка володіє міцною матеріальною і виробничою базами.

Основними напрямками  підприємств є розвиток сучасних багатофункціональних комплексів, що відповідають європейським стандартам. Це реконструкція і будівництво об`єктів соціального й комерційного призначення з використанням сучасних технологій, проектування і монтаж інженерних комунікацій. Каркасно-панельне домобудівництво, виробництво сільськогосподарської продукції, вирощування садово-паркового посадочного матеріалу (у т.ч. декоративного), ландшафтного дизайну, озеленення житлових та промислових об’єктів, виготовлення елітних меблів.

Завдяки високій кваліфікації та значному досвіду роботи високопрофесійних спеціалістів GV group є надійним діловим партнером, співпраця з яким відкриває широкі можливості для розвитку бізнесу.

Компанія активно виступає меценатом, допомагаючи закладам освіти і культури Макарівського району Київської області. Так, на сьогоднішній день розроблено, ініційований компанією, проект відновлення і реставрації садибно-паркового комплексу колишньої садиби родини фон Мекк у с. Копилів. І будинок, і парк мають велику історичну цінність. Іншої такої старовинної споруди в районі не збереглося. Сьогодні будинок потребує термінової реставрації.

 Спорудження грандіозного проекту гольф-клубу з розважально-оздоровчим комплексом, садибно-паркового комплексу, стилізованого комплексу та міні зоопарку у районі населених пунктів Копилів та Северинівна.

Важливим економічним аспектом у створенні гольф-корту постає вибір ділянки. Тому ретельно вивчивши особливості ландшафту та містобудівну ситуацію, була обрана територія  150 га землі розташованої у Макарівському районі  Київської області. Проект передбачає два основних етапи роботи: перший – до вересня 2008 року планується завершити будівництво поля на 18 лунок, де проводитимуться міжнародні змагання та клубного будинку. На другому етапі – 2008-2009 рp. заплановано будівництво  ще одного поля на 9 лунок та гостьових котеджів. Таким чином у 2009 р. в Україні з’явиться професійне гольф-поле міжнародного рівня з USGA стандартами, академія та школа гольфу на шість лунок.

      «Royal Kyiv Golf Club» - прототип класичного британського гольфового поля, що виконане у стилі початку XІX сторіччя й адаптоване під сучасні нормативи. Воно буде відрізнятися складною для гравців системою споруджень, вражати унікальними відмінними особливостями дизайну, системою зрошування, рельєфами поверхні. Загальний вид поля для гри буде нагадувати гарний Англійський парк.

 Назва майбутнього гольф-клубу «Royal Kyiv Golf Club» виникла не випадково. Визначення  «королівський» у назві клубу доречно по ряду причин.

    По-перше, це справжній королівський подарунок столиці України, місту Києву, а значить, українським професіоналам та любителям гри у гольф від «короля архітектурного проектування» гольф-полів, потомственого  англійського архітектора Мартіна Хоутрі, який створив ряд проектів для королівських династій.

  По-друге, українцям здавна,  ще з часів козацтва і гетьманства були притаманні почуття особистої гідності, лицарства й

шляхетності, а гольф - це благородний вид спорту, вартий справжніх  королів.

  Гольф - це мистецтво гри з особливими правилами, зі своєю власною філософією. Швидке розповсюдження в Україні гри в гольф - це не просто захоплення спортом, а, скоріш за все, шанобливе ставлення українців та нездоланне тяжіння наших співвітчизників до особливого аристократичного  образу життя.

            Мета гольф-комплексу полягає в тому, щоб «Royal Kyiv Golf Club» з часом набув дійсно королівського іміджу, а запропонований сервіс міг би задовольнити найвибагливіший смак самого примхливого

клієнта. Всі зусилля будуть спрямовані на те, щоб створити комфортні

умови для спорту, відпочинку та спілкування.

Одне із завдань гольф клубу полягає в тому, щоб не тільки сприяти розвитку та популяризації гри у гольф, але й гідно представляти Україну в цьому виді спорту на міжнародному рівні, у тому числі й у королівствах.

Визнано, що королівські родини вважаються символом стабільності та збереження традицій протягом століть. Королі і королеви, принци та принцеси привносять казковість у повсякденне життя народу. Група компаній GV, реалізуючі свій проект будівництва висококласного гольф-клубу, намагається втілити мрію багатьох у реальність, вдало поєднуючи світові класичні та найкращі національні традиції з метою розвитку вітчизняної  гольф-культури.

 У минулому році компанія GV провела тендер на кращий проект гольф-поля серед провідних спеціалістів в області архітектурного планування. У результаті  найбільш привабливим опинився проект британської компанії Hawtree Ltd, що є світовим лідером у проектуванні та організації будівництва, і яку очолює видатний архітектор Мартін Хоутрі.

   Мартін Хоутрі – потомствений англійський архітектор, який представляє третє покоління сім`ї Хоутрі, проектувальників гольф-полів. В   1912 була заснована  компанія, яка побудувала, реконструювала та модернізувала більше ніж 600 гольф-полів у різних країнах.  А сам Мартін Хоутрі визнаний кращим архітектором гольф-полів у Європі та входить в п’ятірку найкращих у світі. За його проектами були збудовані гольф-поля у різних країнах світу – Європі, Південній Америці, Азії та Південній Африці, які задовольнили вибагливий смак багатьох відомих клієнтів.

У 1932 році був побудований і заснований перший приватний Едінгтонський гольф-клуб, який було відкрито для громадськості. Саме ця споруда і стала головним осередком сімейного бізнесу. А вже у 1973 році,  отримавши знання в університетах Східної Англії та Ліверпулі, Мартін приєднався до компанії свого батька.

З 1984 року архітектор Мартін Хоутрі почав займатися розвитком нових та реконструкцією існуючих гольф-полів у таких країнах як: Європа, Південна Америка, Північна Африка, Індія, а згодом і в Бразилії, Канаді, Швеції, Східній Європі.

У 1985 році Хоутрі став почесним секретарем у Європейському інституті, де пропрацював десять років. З 1996 по 1997 рр. займав посаду президента Інституту.

Гольф-поля, спроектовані Мартіном Хоутрі відрізняються від інших неповторним стилем. Відмінністю його методу проектування є поєднання гарного планування, індивідуального дизайну полів. Архітектор намагається завжди вдало підкреслити природний ландшафт. Багатий практичний досвід надає йому можливість розширювати географію своїх проектів, будувати поля в країнах з різним кліматом, з відмінними культурними традиціями .

Компанія Хоутрі досконало вивчає план місцевості, проводить ретельний аналіз, розробляє бізнес-проект, будівельні креслення. Далі послідовно втілюються всі етапи будівництва - чистка території, вирубка дерев, праця з ґрунтами, дренажем, зеленими насадженнями, водними та пісочними бар’єрами.

Завжди роботи архітектора Хутрі - це високий клас, а професійний підхід і вдала організація роботи надає можливість отримати неперевершений результат.

           Гольф-поле уявляє собою непросту інженерну систему. В першу чергу це дренаж, окремі рельєфи та штучні водяні простори, що потребують досконалого догляду й порядку. Утримання корту припускає значні витрати, що пов`язані з щоденними затратами на трав`яне покриття, на ремонт ландшафту й підтримання в ідеальному порядку всієї території.

У центрі «Royal Kyiv Golf Club» одночасно будуть споруджуватись невід`ємні об`єкти інфраструктури: готель, клубний дім, автостоянка.  Виходячи з загального портрету нашої цільової аудиторії, можна побачити, що середній вік членів клубу складає 40 років. Відповідно проект передбачає  місця для відпочинку та розваг для клієнтів та їх родин: дитячі майданчики, басейни для дітей та  дорослих, SPA-салон, солярій, кабінет для переговорів, більярд, сауна, тенісні корти, гімнастичний зал. Послуги, що надаватимуться є традиційними для гольф-клубів. Проектом передбачено для постійних клієнтів можливість відвідувати профі-магазини (магазини, що продаватимуть гольф-спорядження), залу для проведення конференцій, атракціони для дітей. Саме тут будуть створені всі умови для заняття спортом, відпочинку та оздоровлення.

На території у 20-га, до повного  комплексу споруджень гольф-поля, будуть входити 56 гостьових будинків котеджного типу. До складу розвинутої інфраструктури містечка будуть включені магазини, дитячі майданчики, бари, ресторани, розважальні та учбові заклади, що будуть відчинені цілий рік.

Постійні члени клубу будуть мати певні пільги та отримуватимуть високий рівень сервісу. У потенційну групу гравців можна включити власників та керівників крупних компаній, як  громадян України, так і нерезидентів, дипломатів, консулів, послів, іноземців, котрі відвідують країну.

 Членами гольф-клубу вважатимуться люди, які сплатили щорічний внесок. Обмежена кількість постійних членів матиме певні привілеї та знижки, що будуть надаватися клубом і недоступні іншім відвідувачам.

Передбачається продаж членства на протязі одного року і буде включати декілька варіантів відвідування: індивідуальне, корпоративне, сімейне.

Зважаючи на всю специфіку даного напрямку, компанія пропонує для любителів та професіоналів повний перелік послуг, адже гольф це не лише елітний вид спорту, це стиль життя.

Зручність міста розтушування, різноманітність та якість послуг, надає можливість раціонально використовувати вільний час. Гольф-корти стали ідеальним місцем для укладання ділових угод, так як гравці спілкуються та обмінюються ідеями. Більшість посольств і мультинаціональних корпорацій стверджують, що за відсутністю гольф-клубів їм тяжче долучити висококваліфікований персонал у певну країну, так як там немає «розваг» у неробочий час. Так зокрема, гольф згадується, як одне з найбільш важливих хобі, якого не вистачає в Україні мешканцям таких країн як Японія, Корея, США, Великобританія та Германія.

Прагнення рухатися вперед й досягати високого рівня відчиняє нові можливості заявити про себе, показати всю різноманітність національної культури. Оскільки Україна має тенденцію інтегруватися до європейської міжнародної спільноти, гольф-клуб є гарним способом залучити увагу до країни, де багато унікальних історичних місць, пам`яток архітектури й мистецтва, морських й оздоровчих курортів. Це стимул приймати іноземних гостей, професіоналів із кращих клубів світу, бізнесменів, дипломатів. Також  допоможе розширити сфери діяльності  туристичної  індустрії, підвищити якість та асортимент  послуг.

 Треба відмітити, що внаслідок більш м`якого клімату гольф-сезон в Україні довше, ніж наприклад, у Москві. Так російські гравці виявлять бажання здійснити невелику подорож. Наявність гольф-полів може бути поштовхом для розвитку місцевого туризму, оскільки місцеві гравці в гольф зможуть мандрувати по країні в пошуках нових клубів. 

Українці прагнуть бути спортивною нацією. Створення гольф-кортів та впровадження гольфу по всій країні, дозволить новому поколінню молодих українців тренуватися та брати участь у змаганнях на міжнародному рівні . Корти можуть привабити спортсменів з інших країн, бажаючих тренуватися тут. Вже існують два національних чемпіонати, один у Польщі, а інший - в Чеській Республіці.

Гра у гольф — це не просто махання ключкою, а ціла наука зі своїми правилами і філософією. Приєднання гри в  гольф означає дещо більше, ніж просто захоплення новим видом спорту. Це, скоріше за все, тяжіння до абсолютно особливої культури - аристократичної та багатогранної.

У світі вважають, що гольф – гра істинних джентльменів, а його етикет –традиція, що ретельно зберігається, не зазнавши майже ніяких  змін за всю історію існування. Перш за все, це гарні манери, бездоганна репутація, шанобливе ставлення до партнерів та суперників. Для того, щоб отримати Статус та приєднатися до когорти професійних гольфістів необхідні спеціальні навички у грі, знання правил та етикету, адже “справжній” великий гольф – трудомісткий, але при цьому в край  захоплюючий, де гравець змагається тільки з самим собою.

  Філософія гольфу – це коректна поведінка, що базується на повазі до себе та оточуючих. Збагнувши тонкощі гри, відчиняються нові горизонти самопізнання. Потреба в концентрації й одночасна свобода, розслабленість наповнюють людину, а простір, що оточує, створює комфорт та відчуття єдності з природою.  Незабутні враження дозволяють відпочити від міської метушні.

 Успішна реалізація такого масштабного проекту як «Royal Kyiv Golf Club», буде сприяти активному  розвитку вітчизняної гольф-культури. З часом кількість професійних полів буде зростати, а враховуючи неповторність кожного із них – це буде відмінним приводом спробувати свої сили на нових кортах. Високий рівень організації дозволить проводити різноманітного виду турніри та міжнародні чемпіонати на території комплексу. У той же час, комплекс буде відчинено для щоденного використання гравцями різної кваліфікації.

Створивши унікальний центр з усіма умовами для улюбленої гри, відпочинку та спорту, стрімко зросте імідж України, відкриються нові перспективи інвестування та світової співпраці.

Ми запрошуємо Вас залучитися до цікавого світу гольфу!