Всеукраїнська партія Народної довіри першою повідомила Центральну виборчу комісію про свій намір брати участь у позачергових парламентських виборах.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН лідер партії Андрій АЗАРОВ.

За його інформацією, відповідна заява була подана в ЦВК 6 квітня.

Відео дня

«Ми зареєстровані як претендент на участь у виборах і сьогодні ми готуємо документи, аби провести з`їзд, щоб подати своїх кандидатів у депутати Верховної Ради. І ми сьогодні заявляємо про те, що ідеологію, яку ми створили, якої ми дотримуємося, ми хочемо відстоювати на кандидатських майданах», - зазначив А.АЗАРОВ.

За його словами, на сьогодні в Україні грань між багатими і бідними продовжує збільшуватися, а чинна влада не дає «абсолютно ніяких пропозицій», щоб це зупинити, а зайнята тільки боротьбою «за утримання влади».

«Всеукраїнська партія Народної довіри першою подала документи, можливо, не сподіваючись на прохід до цього парламенту, безпосередньо на цих виборах, але ми хочемо заявити всьому українському суспільству, що наша партія переслідує принципи об`єднання народу, принципи створення дієвих механізмів реалізації своєї програми. Ми говоримо, що політичні сили, які намагаються сьогодні об`єднаються в блоки, які намагаються створити з політики якісь об`єднувальні моменти для проходження до парламенту, сьогодні відповідно не мають своєї ідеологічної основи. Ми сьогодні абсолютно чітко бачимо, якою має бути Україна через 5 років, через 10 і через 15», - сказав А.АЗАРОВ.

Він підкреслив, що програма партії базується на механізмах, закладених у світовій практиці і з використанням результатів опитувань, досліджень і громадських слухань, тому має «чітку народну ідеологію».

А.АЗАРОВ також зазначив, що для створення в Україні справжньої демократичної держави, на його думку, парламент має бути «багатовекторним».

«На сьогодні є в політиці тільки два полюси – «лівий» і «правий». Мені здається, що тільки в багатополярності буде виражена демократичність спрямованості нашого державного устрою. Тільки у відмінності думок та ідей може народитися істина», - сказав лідер ВПНД.

Кажучи про найбільш актуальні на сьогодні для України питання, А.АЗАРОВ розповів, що партія визначає позаблоковий шлях розвитку держави.

«Я впевнений, що образ Швейцарії, Австрії та інших країн, які навчилися обертати всередині себе величезні капітали, при цьому не будучи заангажовані з боку того чи іншого блоку – це звичайно ж альтернативний шлях. Якщо державі щось загрожує, то можна говорити про якісь асоційовані членства в якихось політичних об`єднаннях чи військових об`єднаннях світу. І ці ситуативні моменти можуть достатньо серйозно впливати на світову думку", - сказав він. У той же час, А.АЗАРОВ не виключив «шлях тривалих і довгих переговорів з, можливо, й натовськими організаціями, знову ж таки для отримання якихось преференцій у разі, якщо виникають непотрібні нам військові конфлікти». «Але я проти таких об`єднань і входження в блоки», - підкреслив він.

Стосовно мов А.АЗАРОВ сказав, що вважає цю проблему надуманою.

Довідка УНІАН. Всеукраїнська партія Народної довіри створена в 2000 р. Вона об`єднує майже 15 тис. громадян України, які входять у 400 парторганізацій у різних регіонах країни.

А.Азаров - 1968 р.н., економіст, інженер. На сьогодні є головою правління Кредитного союзу “Перше кредитне товариство”, член цивільної колегії при Міністерстві фінансів України.