Народні депутати, члени Партії вільних демократів Дмитро ВИДРІН і Олексій ДАНИЛОВ пропонують прийняти закон, який перешкоджав би депутатам всіх скликань Верховної Ради знов брати участь у виборах, незалежно від того, коли вони відбудуться.

Про це вони заявили сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН.

На думку Д.ВИДРІНА, це дасть можливість відсікти основну частину депутатів, які були замішані в корупції, у зв`язках з великим капіталом, з великим адміністративним ресурсом.

Відео дня

Д.ВИДРІН упевнений, що пропорційна система виборів до парламенту в чистому вигляді себе не виправдала, оскільки не вдалося зібрати 300 голосів для створення конституційної більшості. «Крім того, українська ідеологія сьогодні не настільки розвинена, щоб вміщати погляди і світогляди всіх людей, які хочуть брати участь в політиці і тому, суто пропорційною системою ми відсікаємо величезну кількість людей, які могли б бути дуже ефективними в політиці», - сказав він.

Д.ВИДРІН вважає абсолютно доречною ідею створення двопалатного парламенту в Україні. На його думку, представники верхньої палати могли б створити противагу «дурням в політичному процесі».

Крім того, на думку депутатів, необхідно зменшити привілеї для народних депутатів. «Нам потрібно на порядок зменшити кількість спокус, заради яких люди ломонулися такою масою в політику. Не повинно бути ні привілейованих номерів на машинах, ні привілейованих ничок в аєропортах і на вокзалах, не повинно бути ничок на Кримському узбережжі, чомусь облюбованому корупціонерами і політичними нуворишами», - сказав Д.ВИДРІН.