Профспілки і громадські організації транспортної галузі вимагають від Президента і парламенту «мирно і терміново» вирішити ситуацію, що склалася після ухвалення Указу Президента України про припинення повноважень і розпуск Верховної Ради.

Про це йдеться в заяві, переданій УНІАН і підписаним головою профспілки працівників морського і річкового транспорту Михайлом КІРЕЄВИМ, головою Центрального комітету профспілки залізничного транспорту В.ТКАЧОВИМ, головою Федерації авіадиспетчерів України Б.КІРІКОМ, президентом ВААП В.РЕВОЮ, віце-президентом Міжнародних автоперевізників України Ю.КУЧИНСЬКИМ, головою Всеукраїнської профспілки працівників зв`язку України Валерієм ЄФРЕМОВИМ та ін.

«Люди втомилися від постійних політичних змін. Інформація з регіонів країни дає можливість стверджувати, що люди готові продемонструвати свій протест проти необдуманих дій політиків різними способами. Подальші необдумані кроки з боку найвищих органів влади і політичних організацій можуть підштовхнути громадян до крайніх способів реагування, що призведе до непередбачуваних наслідків в такій важливій сфері як транспорт і негативно вплине на забезпечення економічної і екологічної безпеки держави, здоров`я населення.

Відео дня

Якщо ситуація не зміниться на краще, ми будемо змушені звернутися до працівників транспорту з пропозицією відреагувати адекватно”, - йдеться у зверненні профспілок транспортників.

Голова Центрального комітету профспілки залізничного транспорту Вадим ТКАЧОВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив: «Я не сказав слово «страйк», я сказав, що ми вимушені звернутися до людей з проханням визначитися і діяти адекватно ситуації, яка складатиметься в Україні. Що скажуть люди? Ми не генерали, у нас немає погонів, ми не можемо згори командувати: завтра бастуватимемо, післязавтра – мітингуватимемо. Люди вирішують, що їм робити».

Він нагадав, що з 1 квітня ц.р. зарплата залізничників підвищилася на 7%. «На що перетворяться ці 7% через тиждень-два?» - запитав В.ТКАЧОВ.