Колишні члени партії “Пора” організували нову політичну силу “Незалежна громадянська партія “Пора”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив колишній голова політради “Пори” Євген ЗОЛОТАРЬОВ, який зачитав відповідну заяву.

За його словами, впродовж останнього часу в “Порі” тривала гостра внутрішньопартійна дискусія щодо бачення власного майбутнього. Ця дискусія, за словами Є.ЗОЛОТАРЬОВА, переросла в конфронтацію та фактично призвела до розколу партії.

Відео дня

У зв’язку з цим “ми заявляємо про початок діяльності в Україні нової політичної сили під назвою “Незалежна громадянська партія “Пора”. Є.ЗОЛОТАРЬОВ заявив, що нова партія є окремим суб’єктом виборчого права і своїми ідеологічними засадами вважає громадянський патріотизм та самоорганізацію громадян.

Є.ЗОЛОТАРЬОВ також додав, що нова партія має намір брати участь у дострокових парламентських виборах. За його словами, найбільш продуктивним варіантом було б формування єдиного списку усіх демократичних сил, однак він вважає, що це малоймовірно. Є.ЗОЛОТАРЬОВ сказав, що “Незалежна Пора” зараз проводить консультації з низкою політичних партій щодо формату своєї участі у виборах.

Крім Є.ЗОЛОТАРЬОВА, до нової партії увійшли колишні члени “Пори” Андрій ЮСОВ, Віталій ЗАГАЙНИЙ, Андрій БОНДАРЕНКО, Сергій ПАНТЮК, Борис ПЕНЧУК та інші.