З 18 по 21 квітня вже вдруге навесні українські видавці, книгорозповсюджувачі, письменники, критики, журналісти, вчителі, методисти, студенти та звичайні читачі зберуться разом на чергове свято книги – Другий Київський весняний  книжковий ярмарок. Традиційно навесні до них приєднаються чисельні закордонні гості – учасники міжнародної асамблеї фантастики “Портал” та Європейської конференції Європейського товариства наукової фантастики, право проведення якої Україна отримала  після успішного проведення Єврокону у 2006 році.

Організатори ярмарку: Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Господарська асоціація книгорозповсюджувачів України, міжнародна асамблея фантастики «Портал» та  Українська виставкова компанія “МЕДВІН”.

Ярмарок проводиться за підтримки: Міністерства культури і мистецтв України, Київської міської державної адміністрації, Національної спілки письменників України, Асоціації українських письменників, Української бібліотечної асоціації.

Відео дня

Упорядник ярмарку — Українська виставкова компанія “МЕДВІН”.

Головна мета заходу – розширення фахових зв’язків між вітчизняними суб’єктами видавничої справи і книгорозповсюдження та їх зарубіжними партнерами, продаж авторських прав на видання творів провідних письменників в Україні, підтримка українського книговидання, пропаганда української книжки й читання книжок різними мовами, знайомство українських книгорозповсюджувачів, бібліотек та читачів із літературними новинками, а також можливість спілкування між тими, хто творить книгу, хто її продає, хто нею опікується та тими, хто її читає.

Цього разу на 150 стендах буде представлено книжки найрізноманітніших тематик близько 300 видавництв з різних країн світу, серед яких яскрава дитяча література, шкільні підручники, видання класиків, сучасних письменників, фундаментальні дослідження світової науки і звичайно ж фантастика.

Організатори ярмарку підготували багато сюрпризів та новинок для своїх відвідувачів. У рамках виставки пройде понад 100 різноманітних заходів, серед яких презентації, круглі столи, семінари, майстер-класи, зустрічі з авторами.

Звичайно ж головною подією ярмарку стане свято шанувальників фантастики  “Портал”, яке розпочне свою роботу 19 квітня.  Почесні гості Порталу - 2007 - Джон КРАУЛІ (США), Дмитро БИКОВ (Росія), Святослав ЛОГІНОВ (Росія). Спеціальні гості  - Анжей САПКОВСЬКИЙ (Польща), Павел АМНУЕЛЬ (Ізраїль), Даніїл КЛУГЕР (Ізраїль), Генри Лайон ОЛДІ (Україна), Андрій Валентинов (Україна). Сопрезиденти Асамблеї "Портал-2007" - Марина та Сергій Дяченко.

Пройде на виставці кілька тематичних днів.

18 квітня об 11.00 відбудеться прес-конференція з нагоди відкриття Другого Київського Весняного книжкового ярмарку.

Після прес-конференції видавництво «Самміт-книга» представить першу книгу серії «Украинские политики: от «А» до «Я» Сергія Руденко «Вся президентская рать. Окружение Президента Ющенко: от «А» до «Я» за участю політичних діячів України.

Крім цього на відвідувачів виставки в цей день чекають зустріч з художником з Севастополя Дмитром Кравцовим, карикатуристом Володимиром Казаневським, Михайлом Косіви, презентація виставки «Хортицькі джерела» за участю українських письменників, та багато іншого.

19 квітня. Об 11.00 – церемонія офіційного відкриття ярмарку, 13.00 - прес-конференція з нагоди Міжнародної асамблеї фантастики «Портал – 2007» та 14.00 - урочисте відкриття Конвенту.

Цей день на виставці проголошено Днем молоді і студентів. В цей день відбуватимуться презентації книжок молодих письменників, а а деякі видавництва в цей день надаватимуть 10 % знижку на книжки за пред`явленням студентського квитка. В рамках Дня молоді відбудеться Громадська акція від молодих авторів видавництва "Факт", а також продовження осінніх поетичних читань молодих українських поетів у повній темряві.

Крім того у другий день роботи виставки відбуватимуться презентація книги Марини та Сергія Дяченко VITA Nostra”, книжки Джованны Боккаччо «Декамерон» в автентичному переклады Миколи Лукаша (проводить письменник Леонід Череватенко), презентації книги Лариси Дмитрієвої «Посланник утренней звезды ХРИСТОС и его учение в свете учения Шамбалы», яку проводить Ольга Джигурда, книжки Христини Лукащук «Негламур», творів Уласа Самчука, книжки Яна Валетові «Остаться в живых», зустрічі з Дмитром Биковим (Росія), Світланою Перуновою та творчий вечір поета-пісенника  Олександра Вратарьова.

20 квітня – День Булгакова. В цей день відбудеться Круглий стіл «Мотиви фантастики в творах М.Булгакова «Роковые яйца» и «Собачье сердце» (за участю Юрія Віленського, письменника, автора двох видань книжок «Доктор Булгаков» та «М.Булгаков в Криму», Анатолія Кончаловського, директора Меморіального музею М.Булгакова, літературознавець, Юрія Щербака, Надзвичайного та Повноважного Посла України, письменника, письменників Марини та Сергія Дяченко). В рамках Дня Булгакова буде представлено раритетні видання з колекції Меморіального музею М.Булгакова.

Третій день виставки – багатий на заходи.

О 15.00 відбудеться Прес-конференція відомої поетеси, письменниці, громадського діяча Оксани Забужко з нагоди виходу її монографії “Notre Dame d`Ukraine: Українка в конфлікті міфологій».

Відвідувачі виставки зможуть зустрітись в цей день з Анжеєм Сапковським (Польща), Генрі Лайоном Олді, Святославом Логіновим (Росія), Катериною Липою, Мариеною Соколян, а також із Заслуженим вчителем України Ісааком Кушніром.

Ввечорі на відвідувачів чекає концерт відомого автора детективів Даніеля Клугера з Ізраїлю, який виконуватиме балади.

21 квітня – День дитячої книги. В цей день на дітлахів чекають презентації дитячих книжок, зустрічі з дитячими письменниками, конкурси, розваги, ігри. Відбудеться підведення підсумків  Дитячого літературного конкурсу «В світі казок» (організатори – журнал «Стена», благодійний фонд «Приятелі дітей»), та конкурсу „Намалюй героїв книг про Гаррі Потера”.  Протягом всіх днів роботи виставки працюватиме дитячий майданчик від журналу “Пізнайко”, де гостей розважатиме улюблений Борсучок.

Відвідувачі виставки зможуть зустрітись в цей день з Джоном Краулі (США), Мариною та Сергієм Дяченками, Павлом Вольвачем, Світланою Криловою та Назіпом Хамітовим, послухати поетичні читання від Дмитра Бикова, Марії Галіной, Генрі Лайона Олді, Аркадія штихеля, взяти участь у літературній дискусії на тему «Фантастика: література для інфантильних чи нова реальність?», стати свідком театралізованого дійства «Убити автора» від видавництва «Наш час».

Крім того на відвідувачів виставки чекає безліч сюрпризів.  На виставку також завітають Марія Матіос, Ірен Роздобудьмо, Лариса Денисенко, Софія Андрухович, Олесь Ульяненко, Андрій Кокотюха, Стронговський, Артем та Олена Захарченко та багато-багато інших українських письменників.

 На шанувальників образотворчого мистецтва чекає велика експозиція картин, скульптур, серед яких традиційно виставка робіт Дмитра Кравцова з Севастополя.

Для зареєстрованих учасників «Портала» будуть проводитись семінари та майстер класи від провідних фахівців у написанні фантастики – гостей Порталу.

 

Церемонія офіційного відкриття виставки відбудеться разом з відкриттям Порталу  19 квітня об 11.00 в залі № 2.

Виставка працюватиме протягом чотирьох днів з 10.00 до 18.00 у приміщенні експоцентру “Спортивний” Національного університету фізичного виховання та спорту, вул. Фізкультури, 1 (станція метро “Республіканський стадіон”).

Вхід на виставку — ВІЛЬНИЙ.

 

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ щодо підготовки та проведення ярмарку та міжнародної асамблеї «Портал» пройде 10 квітня об 11.00 в інформаційному агентстві «Уніан» по вул. Хрещатик, 4.

Прес-конференція з нагоди відкриття Другого Київського Весняного книжкового ярмарку пройде безпосередньо на виставці в зоні презентацій у Другому виставковому залі 18 квітня об 11.00

Прес-конференція з нагоди відкриття Міжнародної асамблеї фантастики «Портал – 2007» пройде в ауд 209, що на 2 поверсі біля входу у виставковий зал № 1 19 квітня о 13.00

Прес-конференція відомої поетеси, письменниці, громадського діяча Оксани Забужко з нагоди виходу її монографії “Notre Dame d`Ukraine: Українка в конфлікті міфологій» пройде в ауд 209, що на 2 поверсі біля входу у виставковий зал № 1 20 квітня о 15.00.

Для зручності журналістів у виставковому залі № 1 протягом всього часу роботи виставки  працюватиме Прес-центр, якій відслідковуватиме всі подія ярмарку в формі прес-релізів.