Громадянська партія «Пора» закликає всі політичні сили України припинити на Великодні свята всі свої масові заходи, які заплановані з причини підписання Президентом Указу про розпуск парламенту.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова політради партії «Пора» Владислав КАСЬКІВ.

“Тільки аморальні люди, на наш погляд, будуть готові розвивати ескалацію політичної ситуації, забезпечувати масові заходи під час Пасхальних свят. Ми щиро сподіваємося, що буде досягнуто меморандуму між всіма політичними силами, про те, що ми знижуємо градус політичного протистояння і про те, що ми входимо в нормальну виборчу кампанію. Тому ми відкидаємо можливість проведення масових заходів на Пасхальні свята і звертаємось з цією ініціативою до всіх учасників політичного процесу”, - сказав В.КАСЬКІВ.

Відео дня

Він підкреслив, що взагалі його партія не підтримує проведення масових акції. Щодо задіяних для роботи блок-постів біля Секретаріату Президента, Конституційного Суду та Центральної виборчої комісії 3 тис. осіб, він повідомив, що цими діями “Пора” взяла на себе відповідальність захистити ці об’єкти під час виборчого процесу, який розпочався.

В.КАСЬКІВ також повідомив, що в разі загострення в країні протистояння політичних сил “Пора” пропонуватиме Президенту введення надзвичайного стану.

“Пора” не виступає за масові заходи, а виступає стабілізатором ситуації, що склалася в Україні. Саме ми готові захистити ті рішення, які були прийняті Президентом сьогодні. Водночас, якщо будуть виникати деякі провокації з боку інших сил, “Пора” готова виступити з вимогою до Президента України про оголошення надзвичайного стану”, - сказав В.КАСЬКІВ.