Депутат Європейського парламенту, віце-президент групи “Союз за Європу народів”, доповідач з питань України комітету закордонних справ Європарламенту Міхал Томаш КАМІНЬСКІ вважає, що дострокові вибори до Верховної Ради не ускладнять відносин нашої країни з Євросоюзом.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Дострокові вибори – це нормально. У Європі це теж відбувається. Не треба хвилюватися», - сказав М.КАМІНЬСКІ. При цьому він висловив думку, що «вибір - це найдемократичніший вихід з політичної кризи».

Відео дня

Водночас, депутат Європарламенту переконаний, що «сьогодні ніхто - ні Польща, ні Америка, ні Росія - не повинні підтримувати жодних політичних сил (в Україні – УНІАН)». За його словами, та чи інша політична сила в Україні мають підтримуватись українським народом.

Відповідаючи на питання журналістів, зокрема, на можливе силове вирішення конфліктної ситуації, на який, так чи інакше, натякають деякі політичні сили, М.КАМІНЬСКІ відповів: «Якщо будь-яка політична сила в Україні впливатиме на політику силою, це, звичайно, нашкодить іміджу цієї партії в Європі».

Він також сказав, що він не виключає можливості проведення слухань щодо України в Європарламенті, якщо таке бажання з`явиться у євродепутатів.

Разом з тим М.КАМІНЬСКІ відзначив, що після повернення з України розповість своїм колегам-депутатам про те, що відбувається в нашій країні зараз, акцентуючи увагу на тому, що «тут нічого страшного не відбувається. Все нормально».