У середині березня 2007 року Одеський завод шампанських вин (ТМ «Одеса», ТМ «L’Odessika»), що входить до складу Концерну «Оверлайн», придбав в Італії сучасне устаткування для виготовлення шампанського класичним способом.

Нова техніка є апаратурою, яка використовується для механізації найбільш трудомістких технологічних операцій:

Апарат для ремюажа (процес, який ставить за мету переведення осаду, що осів на внутрішніх стінках пляшки, в її шийку, на пробку) типу gyropalette, який дозволяє за допомогою спеціальних програм змінювати кут нахилу і обертати контейнер з пляшками;

Відео дня

Апарат типу сampagel (шампажель) для заморожування зведеного на пробку осаду;

Апарат для дегоржажа (операція по скиданню осаду, зібраного в шийці пляшки) і дозувань лікеру.

За словами Дмитра Ткаченко, директора Одеського заводу шампанських вин:

«Необхідність в придбанні нового устаткування виникла у зв`язку з тим, що закінчується процес дозрівання партії класичного шампанського, закладка партії якого була проведена три роки тому. Ми відроджуємо традиції, закладені засновником ОЗШВ Генрі Редерером, тому його виготовлення здійснюватиметься з використанням сучасних апаратурно-технологічних схем, вживаних провідними виробниками шампанського та іскристих вин ».

Інвестиції в дооснащення виробництва склали біля $ 100 тис. доларів США. Устаткування планується ввести в експлуатацію в першому півріччі цього року. А «класика» від ОЗШВ побачить світ в кінці 2007 р.

Довідка:

Концерн «Оверлайн», до складу якого входять Перший лікеро-горілчаний завод (ТМ «Мягков», ТМ «Штурман»), Одеський завод шампанських вин («ТМ «Одеса», ТМ «L`Odessika»), Торговий Дім  «Golden Line» (Україна) і Торговий Дім «Мягков» (Росія), був створений в 1994 році. Частка концерну  на внутрішньому ринку алкогольних напоїв складає близько 8% в натуральному вираженні, і 9,5% у вартісному. Продукція концерну експортується більш ніж в 20 країн світу, зокрема до Росії, Німеччини, Естонії, Канади, США, Китаю, Ізраїлю, Сінгапуру. За даними асоціації СОПАТ за 2005 рік, «Оверлайн» входить в трійку лідерів -  експортерів лікеро-горілчаних виробів з України.

Одеський завод шампанських вин  (ОЗШВ) – один з лідерів галузевого ринку. Документально підтверджений рік заснування заводу як «Шампанського заводу Генрі Редерера» - 1896г. Проводить 33 види продукції ТМ «Одеса і «L`Odessika». ОЗШВ входить до складу концерну «Оверлайн».

Контактні телефони в м. Києві: 235-49-51, 501-32-93 (Юлія Волошина)

e-mail:  j.voloshina@pr-service.com.ua