Прес-конференція учасників Міжнародного симпозіуму дитячої літератури

11-14 квітня 2007 року в Львові відбудуться Перший в Україні Міжнародний науковий симпозіум «Візуалізація образу дитини у літературі» (Львівський Національний університет імені Івана Франка) та Книжкова виставка «Дітям» (Палац Мистецтва).

Організаторами заходів є Львівський національний університет імені Івана Франка, Мистецьке об’єднання  «ДЗИҐА» та Громадська організація «ФОРУМ ВИДАВЦІВ».

Відео дня

У Симпозіумі, який  збирає 122 учасників із 20 країн світу, бере участь провідна світова організація - Міжнародне наукове товариство з дослідження літератури для дітей та юнацтва (IRSCL).

За словами координатора наукового симпозіуму Уляни Гнідець, його метою є презентація проектів розвитку досліджень в галузі літератури для дітей та юнацтва в Україні; обговорення теоретичних аспектів в дослідженнях національних літератур; презентація сучасної української літератури для дітей та юнацтва. А метою візиту представників IRSCL є ознайомлення з дослідженнями в галузі української літератури для дітей та юнацтва та обговорення можливості проведення конгресу світового масштабу у майбутньому.

Також в рамках обох заходів (Симпозіум і Книжкова виставка) заплановано авторські вечори та круглі столи з популярними зарубіжним та українськими дитячими письменниками, а також – студентський конкурс з ілюстрування дитячих книжок, виставку ілюстрацій для дитячих книжок і багато інших цікавих заходів.

Під час прес-конференції ви дізнаєтесь, про що ж саме, окрім шкідливості дитячої літератури,  говоритимуть учасники Симпозіуму та яких спеціальних гостей чекають організатори обох заходів.

Учасники прес-конференції:

· Олександра Коваль, президент Громадської організації «ФОРУМ ВИДАВЦІВ»

· Леся Воронина, письменниця, перекладачка і журналістка

· Сергій Іванюк, головний редактор журналу «Однокласник», письменник

· Наталія Жлуктенко, професор, Київський національний університет ім. Т.Г. Шевченка

· Борис Шалагінов, професор, НаУКМА

Модератори:· Ксенія Сладкевич і Петро Мацкевич, MSBrand Corporation

Посиденьки відбудуться о 17-00 у конференц-залі УНІАН за адресою: Хрещатик, 4.

Для журналістів акредитація обов’язкова

тел.: 486-03-30, 8-050-372-92-00

pr@msbrand.net