«Міжнародні авіалінії України» (МАУ) і словенська авіакомпанія Adria airways на регулярному маршруті Київ-Любляна-Київ планують перевезти до кінця поточного року 10 тис. пасажирів в обох напрямках.

Про це повідомив віце-президент із продажу та маркетингу авіакомпанії Adria airways Томаш КОСТАНЬШЕК сьогодні під час презентації маршруту в УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, в прогонному режимі маршрут працює з 29 грудня 2006 року. Зараз рейси до Любляни виконуються тричі на тиждень - по вівторках, п`ятницях і неділях.

Відео дня

Сторони розраховують, що пряме сполучення між Києвом і Любляною відкриє широкі перспективи для розвитку транзитних авіаперевезень між Україною та Балканськими країнами через Любляну, і дозволить використовувати значний потенціал Києва як потужного транзитного пункту, де пасажири з Балканського півострова зможуть пересісти на рейси до Львова, Сімферополя та країн Близького Сходу, куди МАУ виконує власні регулярні рейси.

Любляна, в свою чергу, сполучається по мережі маршрутів авіакомпанії «Adria» з 23 містами Європи.

За словами президента авіакомпанії МАУ Юрія МІРОШНИКОВА, головними стимулами для співпраці української та словенської авіакомпаній є взаємодоповнюваність ринків, на яких вони представлені, і спільність стандартів технічної експлуатації, сервісу пасажирів, бізнес-етики - обидві компанії є членами IOSA (перевірка робочої безпеки IATA).

Довідка УНІАН. Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” заснована в 1992 році. МАУ є першою авіакомпанією на території СНД, що почала експлуатацію лайнера «Боїнг»-737, зараз парк авіакомпанії складається з 14 сучасних «Боїнгів» різних модифікацій. Авіакомпанія виконує регулярні польоти до Лондона, Парижа, Амстердама, Брюсселя, Берліна, Рима, Барселони, Лісабона тощо.

Акціонерами МАУ є Фонд держмайна України - 61,6%, Austrian Airlines - 22,5%, Aer Cap – 6%, ЄБРР - 9,9%.

Національна авіакомпанія Словенії Adria Airways заснована в 1961 р. як чартерна авіакомпанія. У 1980-і роки компанія стала членом IATA.

Adria Airways щотижня виконує 220 регулярних рейсів до Амстердама, Стамбула, Києва, Сараєво, Копенгагена тощо.

Авіапарк словенської авіакомпанії - 3 аеробуси А320, 7 регіональних реактивних літаків Canadai 200, 1 літак «Боїнг 737-500», 2 літаки SAAB340.