В Україні започатковано акцію “7 чудес України”.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив заступник голови Верховної Ради, голова ради акції Микола ТОМЕНКО.

За його словами, раніше основні акценти робилися на виїзному туризмі, однак сьогодні існує значний попит на власну культуру, на те, що є унікальним у регіонах України, чим українці можуть пишатися.

Відео дня

У зв’язку з цим, сказав М.ТОМЕНКО, було вирішено розпочати акцію “7 чудес України”, яка має на меті привернути увагу мас-медіа та українців до найбільш популярних пам’яток історії та культури України.

Він повідомив, що акція відбудеться у кілька етапів. Зокрема, спочатку експерти запропонують з кожного регіону по 3 пам’ятки, які вони вважають гідними претендувати на включення до списку “7 чудес України”. Пізніше із цього загального переліку буде обрано 7 найкращих пам’яток України.

М.ТОМЕНКО при цьому зазначив, що, крім експертів, також хотілося б залучити до процесу відбору громадськість, і зараз вони працюють над тим, як це краще зробити.

За словами М.ТОМЕНКА, фінал акції, коли буде оголошено список “7 чудес України”, відбудеться на свято Івана Купала під час “ХХ Купальських ігор на батьківщині Гоголя” 7 липня.

А 24 серпня - на День Незалежності України з цих 7 пам’яток буде обрано одне “Чудо чудес України”, повідомив він.