Українська авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України» та словенська авіакомпанія «Адрія» відкрили пряме повітряне сполучення за маршрутом Любляна-Київ-Любляна.

Рейси виконуються три рази на тиждень – по вівторках, п’ятницях та неділях. Виліт з Любляни – об 11:35, прибуття до Києва – о 14:40. Виліт  з Києва – о 15:20, прибуття до Любляни – о 16:20.

Поки що на цій лінії спільної експлуатації використовується сучасний середньомагістральний авіалайнер Canadian Regional Jet (CRJ) авіакомпанії «Адрія» з пасажирською місткістю  50 крісел. В майбутньому по мірі зростання попиту будуть використовуватися літаки Boeing 737-500 «Міжнародних Авіаліній України» з пасажирською місткістю 111 крісел.

Відео дня

Наведення першого за роки незалежності України прямого повітряного мосту між Києвом та Любляною стало логічним продовженням розгалуженої мережі авіаперевезень авіакомпанії МАУ між Україною та країнами Європи.

«Висока пасажирська завантаженість рейсу свідчить про значний попит на цьому напрямку, - заявив Віце-президент МАУ з продажу та маркетингу Сергій Фоменко.- Пряме авіасполучення між Києвом та Любляною відкриє широкі перспективи для розвитку транзитних авіаперевезень між Україною та Балканськими країнами через Любляну та дозволить використовувати значний потенціал Києва, як потужного транзитного пункту для доправлення пасажирів з Балканського півострова до українських міст Львова та Сімферополя, та країн Близького Сходу, куди МАУ виконує власні регулярні рейси.»

Контактна особа: Євгенія Сацька, корпоративний прес-секретар МАУ, 

тел. 238-23-47, satska.evgeniya@ps.kiev.ua

# # #

Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» - один із лідерів ринку міжнародних авіаперевезень України. Заснована в 1992 р., МАУ стала однією з перших українських авіакомпаній із залученням іноземного капіталу. МАУ також є першою авіакомпанією на території СНД, яка почала експлуатацію літаків Боїнг -737, парк авіакомпанії складається із 14-ти сучасних авіалайнерів Боїнг різних модифікацій. Сьогодні авіакомпанія виконує регулярні польоти до Лондона, Парижа, Амстердама, Брюсселя, Берліна, Франкфурта, Відня, Цюриха, Рима, Мадрида, Мілана, Барселони, Лісабону, Гельсінки, Кувейта та Дубаї. Базовим аеропортом МАУ є міжнародний аеропорт Києва „Бориспіль” (КВР). Акціонери МАУ: Фонд державного майна України – 61,6%, Austrian Airlines – 22,5%, компанія Aer Cap - 6% і Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР)- 9,9%. Більш докладну інформацію про авіакомпанію МАУ можна отримати на веб-сайті – www.flyUIA.com