Прес-конференція Інформаційно-освітнього центру «Жіноча Мережа» з нагоди  оприлюднення результатів дослідження та презентації публікації книги «Бути лесбійкою в Україні: набуваючи сили», відбудеться 2 квітня 2007 року об 11:30 в агентстві УНІАН за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик 4.

Мета прес-конференції – привернути увагу широкого загалу до необхідності надання психологічної та соціальної допомоги жінкам-лесбійкам та захисту прав цих жінок в українському суспільстві.

У прес-конференції візьмуть участь:

Відео дня

Ларс Моквельд, «СОС Neterlands»;

Лайма Гейдар, голова Координаційної ради Інформаційно-освітнього центру «Жіноча Мережа»;

Ганна Довбах, магістр психології та культурології, соавторка дослідження;

Святослав Шеремет, віконуючий обов‘язки президента «Гей-Форум України».

У 2006 році Жіночою Мережею в рамках проекту “Розвиток особистісного потенціалу в СНД: відповідь на епідемію ВІЛ/СНІД серед сексуальних меншин” (PRECIS) при фінансуванні «СОС Neterlands» було проведено соціологічне дослідження якісними методами із залученням до участі молодіжних спільнот жінок, які мають секс із жінками (ЖСЖ). Це дослідження є унікальним для України. В рамках соціологічного дослідження ми вивчали поведінкові практики, які можуть стати причиною інфікування хворобами, що передаються статевим шляхом та ВІЛ/СНІД, а також доступність соціальних та медичних  послуг для ЖСЖ, та оцінювали можливості розвитку лесбійських спільнот в містах України.

«Гомосексуальность існувала завжди, у всіх суспільствах, серед всіх соціальних класів, і вона вижила навіть в умовах переслідування з боку комуністичної тоталітарної держави. – говорить Лайма Гейдар, голова Координаційної ради Інформаційно-освітнього центру «Жіноча Мережа». -

Гомосексуальность - це частина розмаїтості миру, у якому ми живемо. Її не треба соромитися або виправляти, лікувати або попереджати, засуджувати або брехати про неї. Щоб приводити якісь ствердження про це явище, необхідні знання, а знання й розуміння будуть сприяти інтеграції в суспільство численної когорти гомосексуальних людей, зміцненню принципів рівності прав і взаємоповаги, які є важливого складового стабільного демократичного суспільства».

# # #

Див. далі =>

Додаткова інформація про ІОЦ «Жіноча Мережа»

Інформаційно-освітній центр «Жіноча Мережа» офіційно працює в Україні з 2000 р. Основною метою діяльності організації є сприяння дотриманню людських прав жінок, досягненню гендерної рівності, покращенню стану жінок в суспільстві, задоволенню і захисту законних соціальних, економічних, творчих, національно-культурних та інших спільних інтересів. Основними завданнями організації є участь у формуванні державної політики щодо жінок-лесбійок, формування толерантного ставлення суспільства до лесбійок та надання інформаційних та консультаційних послуг лесбійкам, їх близькому оточенню, спеціалістам, що працюють по даній проблематиці та широкому загалу.

Протягом 2006-2010 років ІОЦ “Жіноча Мережа” реалізує в Україні проект “Розвиток особистісного потенціалу в СНД: відповідь на епідемію ВІЛ/СНІД серед сексуальних меншин” (PRECIS). Метою проекту є створення соціально активної спільноти лесбійок та бісексуальних жінок в Україні з метою протидії епідемії ВІЛ/СНІД і зменшення їх ризикованої поведінки, яка, в свою чергу, збільшує вразливість до ВІЛ/СНІД та інфекцій, що передаються статевим шляхом (ІПСШ). Проект реалізується за підтримки Міністерства іноземних справ Голландії та голландської організації «COC Netherlands».

Основними задачами проекту є розвиток особистісного потенціалу жінок-лесбійок в Україні, надання підтримки новим ініціативнім групам в регіонах, проведення гендерно-чуттєвих заходів по пропагуванню здорового способу життя та профілактиці ВІЛ/СНІД та ІПСШ, а також боротьба зі стигмою та дискримінацією щодо гомосексуальних жінок в Україні. Заходи в рамках цього проекту включають в себе проведення регулярних дискусійних клубів, літнього табору для лесбійок та бісексуальних жінок, допомога регіональним групам, підтримка вебсайту, розробка та публікація інформаційних матеріалів.

Лайма Гейдар Голова Координаційної ради Інформаційно-освітнього центру «Жіноча Мережа»

тел.: +38067 458 16 19

Адреса: 02218, Україна, м. Київ, Вул.. Сєрова 30 Б, к. 34Тел. + 38067 458 16 19

 http://www.feminist.org.ua