Компанія «Воля» і добродійний фонд «Асоціація інвалідів-комп`ютерників» підвели підсумки першого етапу проекту «Центр дистанційного навчання для інвалідів».

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила президент фонду «АІК» Олена МОНУКАЛО.

Зокрема, вона зазначила, що проект був ініційований фондом «АІК» і стартував 5 квітня 2006 року. Мета проекту, за словами президента «АІК», допомогти отримати освіту людям, які мають певні фізичні проблеми і не можуть відвідувати навчальні заклади, а також сприяти їхньому подальшому працевлаштуванні.

Відео дня

За словами О.МОНУКАЛО, в рамках проекту компанія «Воля» профінансувала створення Центру дистанційного навчання (http://do.aik.ua), завдяки якому навчання відбувається в комфортних і пристосованих для інвалідів умовах. Керівник проекту зазначила, що вільний графік навчання дозволяє студенту самому вибирати час освоєння матеріалу і здачі тестів, залежно від стану здоров`я і фізичних можливостей.

О.МОНУКАЛО також повідомила, що в травні 2006 року на спеціалізованій виставці реабілітаційних технологій для інвалідів INVAEXPO 2006 був презентований навчальний модуль Центру дистанційного навчання і консультування інвалідів. На сьогоднішній день, підкреслила вона, в рамках проекту створений інтернет-портал http://do.aik.ua, підготовлене програмне забезпечення, включаючи систему управління навчанням. Також розроблені матеріали курсів різного ступеня складності з п`яти напрямів: курс з програмного забезпечення, курс «Основи роботи в Windows і в Інтернет, підготовчий курс з основ Web, підготовчий курс з основ Flash, підготовчий курс з основ програмування.

На завершення прес-конференції Олена Монукало  подякувала представникам влади за інтерес до проекту дистанційного навчання і поділилася планами на 2007 рік: "На сьогодні Благодійний Фонд «АІК» налічує близько 150 студентів з різних куточків України та СНД. І, звичайно, в наших планах подальший розвиток «АІК» і Центру дистанційного навчання, вихід проекту за межі України і СНД. Адже така допомога потрібна тисячам інвалідів, а Інтернет — не має меж!"