Громадянська партія «Пора» наполягає на включенні 18-го пункту переліку вимог до парламентсько-урядової коаліції, висунутих з боку опозиційних сил.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив голова політради ГП «Пора» Владислав КАСЬКІВ, представляючи п’ять головних тез, що окреслюють “амбіційні” плани “Пори” на найближчий період.

Суть вимоги, яка і є основою першої тези, полягає у негайному затвердженні „Плану дій уряду”, який має офіційно закріпити зобов’язання правлячої коаліції перед громадянами України.

Відео дня

Друга теза – «Пора», вітаючи об’єднання опозиції, закликає її визначити головним пріоритетом своєї діяльності створення та реалізацію плану радикальних структурних реформ, “за зразком післявоєнного Плану Маршала у Європі - як чітку альтернативу безсистемним діям уряду”, - зазначив В.КАСЬКІВ.

Третя теза – «Пора» вважає, що основним завданням об’єднаних демократичних сил має стати проведення дострокових місцевих виборів та виборів до Верховної Ради та наголошує, підкреслив В.КАСЬКІВ, що основною темою нової виборчої дискусії має стати не помаранчево-синє протистояння, а боротьба концепцій розвитку України.

Четверте - «Пора» виступає за створення прогресивної реформаторської політичної сили, що сповідує ідеї формування модерної держави з найсприятливішим в Європі економічним середовищем. Задля цього, наголосив В.КАСЬКІВ, «Пора» розпочала радикальну модернізацію своєї структури і готова об’єднати свої зусилля з іншими політичними силами довкола спільної реалізації Плану національного прориву.

П’ятою тезою, зазначив голова політради, є те, що виступаючи від імені майже 400 тисяч виборців, “Пора” звернулася до Президента України з наполяганням про включення представників партії до Конституційної комісії. При цьому В.КАСЬКІВ зазначив, що “Пора” розглядає створення Конституційної комісії як перший і невід’ємний крок здійснення Плану національного прориву.

Окремо В.КАСЬКІВ наголосив, що сьогодні “Пора” позиціонує себе не як “демократичний комсомол”, а як "самостійну і прогресивну реформаторську політичну силу, що приходить на заміну старим різнокольоровим політикам”.

В свою чергу, член політради ГП «Пора» Ілля ШЕВЛЯК заявив, що партія розпочинає процес своєї модернізації, метою якої є створення нової потужної політичної сили європейського типу, яка здатна запропонувати й втілити план радикальних структурних перетворень.

З цього приводу у прес-релізі “Пори”, розповсюдженому на прес-конференції, йдеться: «Ми плануємо модернізувати партію в безпрецедентний для сучасної політичної історії спосіб, коли процедура реорганізації відбуватиметься через прозорі, зрозумілі чіткі механізми. За наступний рік із залученням максимальної кількості нових членів планується модернізувати близько половини регіональних осередків, затвердити основи ідеологічної доктрини партії «Громадянський патріотизм». У 2007 році партія планує створити ефективну виконавчу структуру та дієвий інститут членства. На початку осені буде проведено З’їзд депутатів місцевих рад для визначення пріоритетів їхньої роботи, а в листопаді 2007 року - Громадянські збори”.

Як повідомляв УНІАН, 12 березня фракції «Наша Україна» і БЮТ сформулювали 17 вимог до антикризової коаліції і прийняли рішення не брати участі у пленарних засіданнях ВР, доки коаліція не виконає ці вимоги опозиції.