Президент України Віктор ЮЩЕНКО і прем`єр-міністр Віктор ЯНУКОВИЧ не знали про підготовлювану зміну керівництва ВАТ «Ощадбанк», заявив екс-голова правління «Ощадбанку» Олександр МОРОЗОВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

О.МОРОЗОВ пояснив, що це він зрозумів зі своїх телефонних розмов після засідання Наглядової ради «Ощадбанку» 19 березня як із Президентом, так і з прем`єр-міністром.

За словами О.МОРОЗОВА, В.ЯНУКОВИЧ обіцяв «розібратися» в цьому питанні, а В.ЮЩЕНКО запевнив, що не вповноважував нікого з членів правління за квотою Президента голосувати за зміну керівництва.

Відео дня

Зміну керівництва банку О.МОРОЗОВ назвав «рейдерською атакою».

Як повідомляв УНІАН, 19 березня голова правління ВАТ «Ощадбанк» О.МОРОЗОВ і його перший заступник Арсеній ЄРШОВ були звільнені з посад Наглядовою радою з мотивуванням «за неодноразове грубе порушення посадових обов`язків у вигляді ненадання документів перевіряючим, що є протидією перевірці, призначеній на підставі розпорядження Кабінету Міністрів від 1 березня 2007 року».

Наглядова рада ВАТ «Ощадбанк» призначила головою правління ВАТ «Ощадбанк» Анатолія ГУЛЕЯ замість О.МОРОЗОВА. Головою НР був обраний Данило ВОЛИНЕЦЬ.