Керівник обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Антикримінальний вибір» Ярослав ГОДУНОК заявляє, що факт знаходження та вилучення вибухових пристроїв та зброї у підвальному приміщенні житлового будинку за адресою бульвар Дружби Народів 17а, на першому поверсі якого розташований офіс «Антикримінального вибору», є провокацією проти організації.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Дані дії ми розцінюємо як бажання певних реваншистських сил залякати нас – простих громадян, щоб ми не брали участі у “Марші справедливості”, який планується”, - сказав Я.ГОДУНОК.

Відео дня

Він також повідомив, що звернувся до правоохоронних органів з проханням пояснити, звідки з’явилась ця зброя та вибухівка.

Я.ГОДУНОК зазначив, що такі дії повертають Україну у 2004 рік, коли у передвиборчий період в офісах “Пори” знаходили вибухівку та звинувачували людей, які мали протилежні погляди, у тероризмі.

Також Я.ГОДУНОК наголосив, що його насторожує той факт, що такі події повторюються разом із поверненням окремих високопосадовців у правоохоронні органи, які у своїй попередній діяльності відзначились протидією помаранчевій революції.

“Ми розцінюємо ці події як тиск, залякування лідерів громадянського руху, утиски свободи слова та прав людини на мітинги та страйки”, - сказав він, додавши: ” Наша зброя – це слово, і ми змусимо владу відповідати за свої передвиборчі обіцянки”.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 березня, в офісі Київського обласного осередку “Антикримінальний вибір” на бульварі Дружби народів проводився обшук. Працівники міліції відмовилися зачекати на керівництво “Антикримінального вибору”, аби в їх присутності провести обшук.

19 березня у Києві у підвалі п’ятиповерхового будинку на бульварі Дружби Народів, 17-а було знайдено арсенал зброї, вибухівки та детонаторів.

За даними Центру громадських зв’язків ГУ МВС України в м. Києві, у приміщенні було виявлено 125 предметів, схожих на тротилові шашки вагою 75-400 г, і речовина, схожа на пластид.

Крім того, оперативники знайшли 4 пістолета-кулемета системи Симонова, один автомат АКМ, автомат АКСМ, 5 пістолетів ТТ, ПМ, Вальтер, Скорпіон та велику кількість набоїв до різних видів стрілецької зброї.

20 березня газета «Сегодня» написала, що в житловому будинку на вулиці Дружби народів, де напередодні було знайдено арсенал зброї, орендує офіс “один із лідерів “Народної самооборони” Ярослав ГОДУНОК”.