В четвер, 29 березня, 2007 р. об 11:30 проект ЄС "Україна: Послуги з підтримки МСП в пріоритетних регіонах» проводитиме прес-конференцію в приміщенні Інформаційної агенції УНІАН (вул. Хрещатик, 4, конференц-зал, 2-й поверх).

Мета зустрічі із ЗМІ - з одного боку, поінформувати запрошені ЗМІ про заходи, які були впроваджені проектом протягом останніх шести місяців та, з іншого боку,  представити широкому загалу інтерактивні інструменти з підтримки бізнесу, розроблені проектом, а саме: «Віртуальний ринок» та пов’язану з ним секцію з бенчмаркінгу підприємств і базу даних постачальників послуг з розвитку бізнесу. Особлива увага приділятиметься характеристикам та перевагам цих запланованих інтерактивних інструментів з розвитку бізнесу для менеджерів українських підприємств, українських менеджмент-консультантів та постачальників бізнес послуг.

Пан Філіп Сантенс, Керівник проекту, пан Геннадій Білоус, Заступник голови Державного Комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, пан Грігоріус Контзоглу, Менеджер проекту Делегації європейської комісії в Україні, та пан Олексій Демченко, Експерт проекту з інформаційних систем управління, проводитимуть цю прес-конференцію.

Відео дня

Проект "Послуги з підтримки МСП в пріоритетних регіонах» почав працювати в травні 2006 року та продовжуватиме свою діяльність до грудня 2007 р. Діяльність проекту спрямована на покращення знань та навичок тих, хто залучений до процесу розвитку МСП – бізнес консультантів, тренерів, навчальних закладів і центральних та регіональних органів влади – з акцентом на передачі досвіду та найефективніших методів інших країн (ЄС). Основними видами діяльності проекту є:

1) Розповсюдження моделей ЄС та найефективніших методів з підтримки малих та середніх підприємств (МСП);

2) Веб-сайт «На шляху до розвитку МСП» також містить «Віртуальний ринок» - інтерактивний інструмент з розвитку бізнесу, унікальний для України, який, після того як розробка буде завершена, надасть можливість українським МСП та постачальникам бізнес послуг отримати безкоштовний доступ до секції з бенчмаркінгу підприємств, постачальників послуг з підтримки бізнесу, джерел фінансування та бізнес можливостей в Україні;

3) Проведення регіональних тренінгів з менеджменту для державних службовців, консультантів та приватних компаній, що мають тенденцію до зростання.

Проект впроваджується консорціумом, який складається з GFA Consulting Group, Німеччина (Головний партнер), PEM GmbH, Німеччина, Бюро економічної політики та регіонального розвитку (EПРР), Польща, та Інститут сільського розвитку (ІСР), Україна. Державний Комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва є основним бенефіціаром проекту.

За більш детальною інформацією та акредитацією, звертайтеся до:

Христини Шварц, Офіс-менеджера проекту+38 044 332 41 65christina.scwarz@smeuk.org.ua Вікторії Тетьори (Місцевого експерта з навчання та розповсюдження)+38 044 501 10 42Victoria.Tetyora@smeuk.org.ua