Міжнародний фонд “Відродження” та Інтерньюз-Нетворк оголосили 4 конкурси на отримання грантів за програмою “Зміцнення незалежних засобів масової інформації в Україні” на загальну суму понад 300 тис. доларів США.

Про це повідомили сьогодні на прес-конференції в УНІАН представник Інтерньюз-Нетворк Сьюзан ФОЛДЖЕР та менеджер проекту “Відкритий фонд для ЗМІ України”, в рамках якого реалізовується програма підтримки українських ЗМІ, Сергій ДЬОМА.

За інформацією С.ФОЛДЖЕР, “Відкритий фонд для ЗМІ України” є спільною ініціативою МФВ та Інтерньюз-Нетворк, розрахований на 5 років та фінансується США. За її словами, зараз триває четвертий рік реалізації проекту, який стосується реформування правової системи, посилення фінансової стабільності незалежних ЗМІ та покращення доступності та якості новин.

Відео дня

Як зазначив С.ДЬОМА, конкурсна програма грантів у напрямку зміцнення незалежних ЗМІ має на меті сприяти реформуванню, дотриманню та виконанню законодавства в інформаційній сфері, а також створення проектів з підготовки та поширення інформаційних продуктів для підвищення відповідальності органів влади.

За даними С.ДЬОМИ, протягом 2004-2006 рр. відбулося 6 серій конкурсів за програмою, за результатами яких було підтримано 77 проектів за загальну суму понад 660 тис. дол. США.

Як повідомив С.ДЬОМА, зараз оголошено конкурси: щодо створення віртуальної медійної бібліотеки (порталу), спрямованого за збір на систематизацію перекладів документів та статей з медіатематики, напрацьованих законопроектів та інших документів з різних аспектів діяльності ЗМІ (бюджет – 50 тис. дол. США); щодо сприяння реформуванню, дотриманню та виконанню законодавства в інформаційній сфері (100 тис. дол. США); щодо підготовки та поширення інформаційних продуктів з метою підвищення відповідальності органів влади (130 тис. дол. США); щодо інформаційних обмінів між регіонами України (49,5 тис. дол. США).

За словами менеджера проекту, останній терміни надання проектів за цими конкурсами спливає 10 квітня ц.р., результати буде оголошено у травні.

Присутній на прес-конференції журналіст Єгор СОБОЛЄВ нагадав, що його передача “Чи на п’ять”, яка виходила 1,5 року на “5-му каналі” і була присвячена аналізу урядових рішень, реалізовувалась саме завдяки програмі “Зміцнення незалежних засобів масової інформації в Україні”.