Футбольний клуб "Карпати" просить Апеляційний комітет Федерації Футболу України перенести матч “Карпати”(Львів) –“Металіст (Харків), який не відбувся 18 березня через масове захворювання гравців “Карпат”.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив генеральний директор ФК “Карпати” Олександр ЄФРЕМОВ.

Він повідомив, що календарний матч 19-го туру чемпіонату України з футболу “Карпати”(Львів) - “Металіст”(Харків), що був запланований на 18 березня не відбувся через епідемічну ситуацію, що склалась у львівській команді. За його словами, напередодні матчу “Карпати” офіційно повідомили ФФУ та Професійну Футбольну Лігу (ПФЛ) про масове захворювання гравців та персоналу команди, тому бюро ПФЛ рішенням від 14 березня перенесли матч, і відповідно гравці “Карпат на поле не з’явилась.

Відео дня

Він підкреслив, що не зважаючи на це 16 березня Контрольно-дисциплінарний комітет (КДК) ФФУ своїм рішенням вищезазначене рішення було скасовано.

“Ми вважаємо, що рішення КДК ФФУ є деструктивними, не на користь ФФУ та протизаконні”, - наголосив О.ЄФРЕМОВ.

Президент ФК “Карпати” не виключив, що у разі прийняття рішення Апеляційного комітету ФФУ не на користь, львівська команда буде змушена звернутись до суду.

Від також зазначив, що ФК "Карпати" вимагає відсторонення Стефана РЕШКА від виконання обов’язків голови КДК ФФУ та будь-якої діяльності у футбольних організаціях України. За його словами, С.РЕШКО, у телевізійній програмі „Наш футбол” (Перший Національний канал, 18 березня 2007 року) вдався до поширення відверто неправдивої інформації. Зокрема, піддав сумніву сам факт серйозного характеру епідеміологічного захворювання, встановленого, спочатку медиками Львівського обласного фізкультурного диспансеру, а згодом і експертом, делегованим ФФУ, за участю незалежного медичного експерта.

“С.РЕШКО ввів у оману футбольну громадськість України висловлюваннями про відсутність прецедентів переносів матчів у подібних ситуаціях. Насправді, лише у поточному році з причини вірусних чи інших масових захворювань гравців команд мали місце переноси матчів Чемпіонату Польщі та Кубку Шотландії, а у минулому році – Чемпіонату Чехії та Кубка Іспанії”, - зауважив він.

О.ЄФРЕМОВ сказав, що КДК ФФУ вдався до фальсифікації свого рішення. Так, згідно із загальними положеннями чинного законодавства, наприклад п.2 ст. 98 ЦК України розділу „Загальні положення про юридичну особу” - рішення приймаються простою більшістю від числа присутніх, якщо інше не встановлено установчими документами або законом. Оскільки ні статутом ФФУ, ні дисциплінарними правилами не встановлено іншого порядку прийняття рішень – рішення КДК ФФУ приймаються простою більшістю голосів – тобто більшістю від кількості присутніх. На засіданні були присутніми 6 чоловік, за скасування рішення Бюро ПФЛ проголосувало 3 чоловіки – що становить половину від кількості присутніх, але не більшість. У зв’язку з вищенаведеним рішення не могло вважатись прийнятим, але було оголошено таким головою КДК.