Редактор міської газети «Евпаторийская неделя» і інтернет-видання «Крымский майдан. Зона противостояния» Володимир ЛУТЬЄВ розраховує, що Апеляційний суд міста Севастополя при повторному розгляді його справи ухвалить виправдувальний вирок.

Про це В.ЛУТЬЄВ сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«За всі ці роки я бачив різних міліціонерів і прокурорів. Сподіваюся, що є й інші судді, й справедливий суд. Я упевнений, що буде виправдувальний вирок», - сказав В.ЛУТЬЄВ.

Відео дня

За його словами, зараз він разом із адвокатом ретельно готуватиметься до повторного розгляду справи. «Мені потрібно ретельно підготувати свої докази. Крім того, не можна не враховувати і той факт, що мої опоненти також стежили за процесом у Верховному суді і теж не дрімають. Протистояння триває», - пояснив журналіст.

У свою чергу Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Ніна КАРПАЧОВА вважає, що за підсумками повторного розгляду в суді першої інстанції справи В.ЛУТЬЄВА можна буде судити, чи почалася в Україні судова реформа.

«Вчора я просила Верховний суд ухвалити виправдувальний вирок, але суд вирішив звільнити журналіста з-під варти і повернути справу на повторний розгляд в суд першої інстанції. Ми продовжимо стежити за цією справою», - повідомила Н.КАРПАЧОВА.

За її словами, В.ЛУТЬЄВ нагороджений знаком Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини «За мужність».

Як повідомляв УНІАН, Верховний суд України 15 березня 2007 року звільнив з-під варти В.ЛУТЬЄВА і направив його справу на повторний розгляд в Апеляційний суд міста Севастополя .

Апеляційний суд Севастополя 12 липня 2006 р. засудив головного редактора газети «Евпаторийская неделя» В.ЛУТЬЄВА до 8 років позбавлення волі, а також зобов`язав виплатити колишньому депутату Верховної Ради Криму, активісту партії «Союз» Миколі КОТЛЯРЕВСЬКОМУ 100 тис. грн. як відшкодування моральної шкоди.

В.ЛУТЬЄВ осуджений за кримінальною справою 2002 року як підозрюваний в підготовці вбивства М.КОТЛЯРЕВСЬКОГО.