15 березня о 15.00 прес-конференція народного депутата Ксенії Ляпіної на тему: “В Україну експортована система тотального авторитарного контролю над політичними і майновими правами кожного громадянина. Власність практично будь-якого українця знаходиться під загрозою несанкціонованого захоплення” .

В порушення ратифікованих Україною демократичних міжнародних конвенцій про права громадян на таємницю особистого життя, впроваджується система, де кожний українець - від Президента до немовляти – потрапляє під тотальний контроль навіть не силових державних структур, а взагалі нам - пересічним громадянам - невідомо кого!

Концентрація персоніфікованої інформації та бланкового бізнесу в одних, до того ж приватних руках загрожує не лише національній безпеці, але й особистому життю й власності абсолютно усіх нас!

Відео дня

Нещодавно ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що упродовж місяця деяке приватне підприємство ощасливить українців паспортом нового зразка. Таку ж заяву зробив в агентстві «Інтерфакс-Україна» народний депутат від Партії Регіонів Василь Грицак – колишній очільник органу госпзабезпечення МВС (часів Миколи Білоконя та Віктора Медведчука). Зокрема, в порушення законодавства України про державні закупівлі приватному консорціуму «ЄДАПС» було надано право виготовляти персоніфіковані документи МВС за «захмарними» цінами.

Однак, надприбутки підприємців – це очевидна, але не стратегічна і далеко не стрижнева складова глобального плану. Під контролем консорціуму «ЄДАПС» - створення автоматизованої системи  контролю за виготовленням та видачею бланків документів на право власності на транспортні засоби, на виробництво та транспортування наркотиків, на виробництво, ремонт та носіння зброї, на виробництво та реалізацію підакцизних товарів і т.і. Це надає можливість контролювати не тільки легальний, а й  тіньовий бізнес у зазначених сферах і здійснювати рейдерські програми.

Запропонований В.Грицаком законопроект «Про Національний демографічний Регістр», що містить законодавчі маніпуляції з технічним описом найважливіших для життєдіяльності пересічного громадянина документів, створює загрозу концентрації в одних та й ще приватних (!) руках баз даних з інформацією про майно кожного українця (будинки, квартири, земельні ділянки, цінні папери і т.і.).

За заявою В.Грицака найближчим часом Кабмін прийме постанову, за якою приватному консорціуму «ЄДАПС» буде надано право виготовлення паспорта громадянина України!

Створення системи тотального контролю не є українським «ноу-хау». Захищаючи інтереси держави та політичні й майнові права і безпеку своїх громадян, Росія, Бєларусь і Молдова нещодавно запобігли спробам розробників схем «приватизації» державних функцій по отриманню, обробці і використанню інформації про особисте життя, майно і політичну орієнтацію своїх співгромадян, операцій з небезпечними вантажами і т.і. шляхом створення державних унітарних підприємств відповідного профілю.

РНБОУ не може не усвідомлювати всю загрозу експортованих в Україну планів. Тим паче, що СБУ відомі розробники й не такі вже віддалені місця їх дислокації.

Втрата контролю у цій сфері унеможливлює виконання Україною взятих нею міжнародних зобов’язань в сфері захисту персональних даних.

Громадяни України нагально потребують такого захисту з боку держави вже сьогодні. Адже пік земельного сільськогосподарського буму незабаром, а зростання масштабів рейдерського розгулу не лише на приватне підприємництво, а й на держвласність очевидне.