У жовтні цього року французький дизайнер Пако РАБАНН і український - Вероніка ЖАНВІ планують представити спільну колекцію жіночого одягу під торговою маркою «Veronika Jeanvie & Paco Rabanne».

Про свої плани щодо спільної співпраці дизайнери повідомили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як розповів П.РАБАНН, з В.ЖАНВІ вони познайомилися близько двох місяців тому в Парижі завдяки спільним знайомим. Вчора він прилетів до Києва на запрошення українського модельєра на показ її колекції «Етноманія» і був у захваті від її робіт.

Відео дня

«Моє знайомство з веронікою ЖАНВІ було для мене відкриттям. Її вчорашнє вечірнє дефіле, яке я бачив, починається з показу іспанського національного одягу. Я іспанець! Для мене це було дуже світлим сюрпризом, тому що ЖАНВІ на сьогоднішній день вже стиліст інтернаціональний. Роботи, які були представлені, були від кутюр, тому що вони ідеальні щодо того як вони розкроєні, як вибрано колір. Це дуже елегантна колекція», - поділився враженнями французький модельєр.

Зі свого боку В.ЖАНВІ сказала, що вважає приїзд П.РАБАННА для себе дуже значущим. Відносно планів про співпрацю вона розповіла, що зараз робота над проектом створення спільної колекції лише в процесі обговорення. «Плани є, ми про це говоримо, ми над цим працюватимемо», - сказала дизайнер.

Відповідаючи на питання журналістів, як П.РАБАНН бачить спільну роботу, він зазначив, що «точка дотику йде в тому плані, щоб допомогти Вероніці ЖАНВІ стати інтернаціональним дизайнером, яка представляє Україну, як наприклад Коко Шанель, яку знає вся планета».

«Це її розробки, її малюнки, її геніальні ідеї, її чутливість. Я туди не втручаюся. Питання стилю вирішує Вероніка ЖАНВІ. Їй в цьому питанні не потрібні мої поради. ЖАНВІ потребує просто правильної постановки, правильного розвитку, щоб досягти світового рівня», - сказав кутюрьє.

Презентацію нової спільної колекції восени планується представити в Києві, Москві і Парижі.