Білоруська опозиція розглядає варіант проведення свого конгресу на території України.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив один з лідерів білоруської опозиції Анатолій ЛЕБЕДЬКО.

За його словами, планується, що Конгрес об’єднаних демократичних сил Білорусі відбудеться навесні цього року. Він додав, що є деякі проблеми з його організацією, однак вони мають технічний характер. За словами А.ЛЕБЕДЬКА, Білорусь є унікальною країною в тому сенсі, що для проведення такого заходу необхідний офіційний дозвіл влади, але його досі не отримано. У зв’язку з чим А.ЛЕБЕДЬКО зазначив, що зараз “проробляється можливість” проведення конгресу на території України.

Відео дня

Відповідаючи на запитання журналістів щодо розходжень серед лідерів опозиції, А.ЛЕБЕДЬКО сказав, що воно лише одне – чи варто обирати єдиного лідера на конгресі. Він вважає, що у представника опозиції є шанси на перемогу на виборах, оскільки, за його інформацією, близько 50% білорусів не визначились, кого вони підтримують: владу чи опозицію.

А.ЛЕБЕДЬКО зазначив, що 2008 рік, коли відбудуться парламентські вибори, може стати початком закінчення ери нинішнього Президента Білорусі Олександра ЛУКАШЕНКА. Водночас, за словами опозиціонера, сам О.ЛУКАШЕНКО не виключає варіанта “спадкоємності влади” під час президентських виборів 2011 року. А.ЛЕБЕДЬКО розповів, що О.ЛУКАШЕНКО призначив свого сина куратором усіх силових відомств Білорусі, поступово готуючи його таким чином до можливого обрання на посаду Президента. Однак, на думку А.ЛЕБЕДЬКА, такий варіант є малоймовірним, оскільки “Білорусь не є країною Середньої Азії” і білоруси навряд чи погодяться с таким варіантом розвитку подій.