28-31 березня в Міжнародному виставковому центрі в Києві відбудеться 13-та міжнародна виставка UITT 2007 - «Україна - подорожі та туризм», яка «зросте цього року на 20-25%».

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив директор компанії “Прем`єр Експо” Олександр ПЕРОВ.

За його словами, на найбільшій туристичній виставці в Україні буде представлено 60 країн, при цьому значно розширять свою присутність Об`єднані Арабські Емірати, Туреччина, збільшиться кількість експонентів з Італії, Китаю, Чехії і Чорногорії, після довгої перерви на виставці буде присутній національний стенд Іспанії.

Відео дня

За словами О.ПЕРОВА, експоненти представлять новинки літнього сезону, зокрема, цього року вони «роблять удар» на SPA-курорти.

Водночас, новим розділом виставки стане експозиція «Діловий туризм». У рамках виставки відбудеться ряд презентацій, конференцій, семінарів тощо.

Як відзначив на прес-конференції генеральний директор Національної туристичної організації України Віктор БЕЗВЕРХИЙ, площа Національного стенду України цього року «значно збільшена», проте займає 3-е місце після об`єднаних стендів Туреччини і Греції. За його словами, наступного року Україна «виступить з більш вагомим результатом», чому сприятимуть закладені в бюджеті-2007 більш як 20 млн. грн. на рекламу туризму.

Він також відзначив, що в 2007 році велика ставка зроблена на в`їзний і внутрішній туризм - кількість учасників від українських регіонів зросла на 20-25%.

Разом з тим, О.ПЕРОВ зазначив, що виставка UITT буде декілька видозмінюватися, що частково почалося вже цього року. За його даними, вже в 2008 році частина виставок, які присутні в рамках UITT (цього року це виставки «Готелі і ресторани», франчайзинг та інші), будуть перенесені, і ставка робитиметься на внутрішній туризм. «Наступного року весь внутрішній туризм буде розташовано у 2-му павільйоні, в якому також буде передбачено центральний вхід на виставку, і звідти, від цього ядра вже йтиме решта «вулиць»: Європа, Азія…», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, у 12-й Міжнародній виставці UІTT 2006 - "Україна - подорожі та туризм" взяли участь 850 компаній із 40 країн.

Довідка УНІАН. Виставка UІTT є членом Європейської Асоціації туристичних виставок (ЕЕTFA), Всесвітньої туристичної організації (WTO), Туристичної Асоціації Центральноєвропейських країн (CECTA), Азіатсько-Тихоокеанської туристичної асоціації (РАТА). Учасники виставки: туроператори, туристичні агентства, національні комітети з туризму, готелі, курорти, санаторії, транспортні організації, музеї і видатні місця, екстремальний туризм, екотуризм, просвітницькі програми, системи бронювання, інформаційні технології, страхові послуги.

Компанія "Прем`єр Експо" входить до складу International Trade & Exhibitions (ITE) Group Plc, заснованої в 1991 році з головним офісом в Лондоні. ITE Group Plc є загальновизнаним лідером міжнародного виставкового бізнесу і щорічно організовує 156 торгових виставок у 20 країнах.