Склалася досить неординарна ситуація навколо 4-ох майже зведених об’єктів будівництва у Києві на вул.. Старонаводницькій, 2-20, вул.. Сім’ї Сосніних, 4-а, у Борисполі на  вул.. Київський шлях, 97 та Погребняка, 14 у сел.. Чубинське.  Будівельні роботи на цих об’єктах були призупинені чотири місяці тому, відразу після того, як один із співвласників  будівельних організацій Мариньоха Микола  відступив  50% статутного фонду під обіцянки  повного фінансування будівельних  компаній та завершення будівництва, та передав керівництво компанії Зємєлєву Єгору Олександровичу, особі апельованій з новим співвласником. 

Та оскільки нові співвласники за цей час не спромоглися вести будівництво, навіть навпаки, зупинили його, попередні керівники вирішили  взяти під контроль керівництво в компаніях „Київвисотбуд” та „Агробудпереробка”  для поновлення будівництва. 

Доказом серйозності намірів нинішнього керівництва вирішити ситуацію і в найкоротші терміни здати будинки в експлуатацію є відновлення будівельних робіт та гарантії інвестиційних компаній і банку (учасників будівництва) поновити фінансування.

Відео дня

Цілком закономірно, ситуація що склалася, викликала  занепокоєння близько  тисячі приватних інвесторів, які у 2004-05 рр. вкладали гроші у будівництво, щоб отримати квартири у  2006-07 роках. Хто буде завершувати будівництво? Які заходи передбачають вжити керівники будівельних організацій „Київвисотбуд”, „Агробудпереробка”  та інвестиційних компаній для захисту прав приватних інвесторів та надання їм гарантій отримати житло?

Відповіді на ці та інші запитання на прес-конференції 14 березня 2007 року у приміщенні УНІАН.

Учасники прес-конференції:

Мариньоха Микола Олексійович – заступник директора ТОВ „Київвисотбуд” та „Агробудпереробка”.  

Мариньоха  Олександр Миколайович – заступник директора ТОВ „Київвисотбуд” та „Агробудпереробка”.  

Задвернюк Микола Іванович – заступник голови АКБ „Київ”

Поліщук Микола Миколайович – представник інвестиційних компаній

Ткачик Тетяна Анатоліївна – юрист     ТОВ „Київвисотбуд” та „Агробудпереробка” 

Кисельова Тетяна Григорівна  - економіст ТОВ „Київвисотбуд” та „Агробудпереробка”.

Конт. тел. (044) 279- 36-62, 050-355-59-01  Тетяна Шальман.