Секретар Донецької міської ради Микола ЛЕВЧЕНКО звинувачує лідера БЮТ Юлію ТИМОШЕНКО у піднятті тарифів на житлово-комунальні послуги.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

М.ЛЕВЧЕНКО нагадав, що Ю.ТИМОШЕНКО зараз активно критикує місцеві влади за підняття тарифів на ЖКП. Водночас, за його словами, “ТИМОШЕНКО сама розпочала зростання цін на житлово-комунальні послуги”.

Відео дня

Він продемонстрував постанову Кабінету Міністрів від липня 2005 року, коли посаду прем’єр-міністра обіймала Ю.ТИМОШЕНКО, яка встановлювала методику розрахунку тарифів і, відповідно, передбачала їх зростання.

М.ЛЕВЧЕНКО додав, що ще одна подібна постанова була видана у липні 2006 року, коли прем’єр-міністром був Юрій ЄХАНУРОВ.

Секретар Донецької міськради додав, що за часів свого прем’єрства Ю.ТИМОШЕНКО надсилала листи до місцевих органів влади, зокрема, східних регіонів, з вимогою піднімати ціни на ЖКП в обмін на стабільне постачання газу в ці регіони. “На міста України почався тиск ще у 2005 році, щоб збільшити тарифи... Зростання почалося ще у 2005 році, а в 2006 році воно продовжилось”, – сказав М.ЛЕВЧЕНКО.

Він зауважив, що місцева влада Донецька робила все можливе, аби збільшити тарифи на найменшому рівні. При цьому він спростував твердження Ю.ТИМОШЕНКО про те, що у Донецьку ціни на ЖКП найбільші в Україні.

За словами М.ЛЕВЧЕНКА, лідер БЮТ в основному критикує тарифну політику східних регіонів, однак на це немає підстав, оскільки там тарифи в цілому нижчі, ніж в інших областях України. “Заклики з Києва ведуть до дестабілізації ситуації в країні”, – вважає М.ЛЕВЧЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, Ю.ТИМОШЕНКО заявляла, що найвищі тарифи на послуги ЖКГ встановлені, зокрема, у Донецькій, Харківський і Луганській областях.