Компанія «Суматра-ЛТД» заявляє, що Національна акціонерна страхова компанія «Оранта» не виплатила їй страхове відшкодування у розмірі 1,2 млн. грн. за страховим випадком.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив начальник юридичного відділу ТОВ «Суматра-ЛТД» Андрій МАМАЛИГА.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, в серпні 2006 року в Києві в одному з магазинів торгової мережі «Космо» сталася пожежа. Постраждало майно, яке належало ТОВ «Суматра-ЛТД». Розмір збитку становив 1,5 млн. грн. Майно було застраховано двома страховими компаніями: торгове устаткування - СК «Лідер», парфюмерно-косметична продукція - НАСК «Оранта».

Відео дня

«Виплата страхового відшкодування від СК «Лідер» у розмірі більш як 165 тис. грн. торгова мережа одержала ще в грудні минулого року. Проте всі спроби ТОВ «Суматра-ЛТД» одержати страхове відшкодування від НАСК «Оранта» були марними», - сказав генеральний директор ТОВ «Суматра-ЛТД» Євген КУЛІНИЧ.

Як наголошувалося на прес-конференції, відповідно до договору страхування майна, укладеного в квітні минулого року між «Суматра-ЛТД» і «Орантою», було надано всі необхідні документи для отримання виплати за страховим випадком. Згідно з умовами договору, страхова компанія повинна впродовж десяти робочих днів після дотримання всіх формальностей виплатити відшкодування за страховим випадком.

«Проте по сьогодні страховий акт НАСК «Оранта» складено не було, страхове відшкодування збитків потерпілої компанії не виплачено. Крім цього, «Суматра-ЛТД» не одержала від страхової компанії будь-яких пояснень з приводу невиплати страхового відшкодування», - сказав А.МАМАЛИГА.

За словами представників «Суматра-ЛТД», фірма для захисту своїх прав має намір звернутися до суду.

Довідка УНІАН. ТС «Космо» - мережа спеціалізованих парфумерно-косметичних магазинів компанії "Суматра-ЛТД", створена в грудні 1997 року.

Сьогодні у складі ТС «Космо» 35 магазинів у Києві, Миколаєві, Кременчуку, Чернігові, Борисполі.

Національна акціонерна страхова компанія «Оранта» була заснована 25 листопада 1921 року. До 1993 року компанія носила назву «Укрдержстрах». Станом на початок 2005 року в компанії працювали більш як 9 тис. страхових агентів, було 28 обласних дирекцій і 605 філіалів, агентств і відділень по всій Україні.

Статутний капітал ВАТ НАСК «Оранта» - 44,6 млн. грн., активи - 295,3 млн. грн., сформовані страхові резерви - 106,8 млн. грн.