Партія регіонів не володіє правом ухвалювати рішення про дострокові вибори.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН віце-президент ГО „Центр дослідження корпоративних відносин” Ростислав ІЩЕНКО.

За його словами, «Партія регіонів не володіє правом розпустити парламент. Для цього як мінімум необхідне рішення парламентської фракції».

Відео дня

Як зазначив Р.ІЩЕНКО, на сьогоднішній день таке політичне рішення не може бути легітимним, «оскільки для проведення дострокових одночасних парламентських і президентських виборів, для того, щоб вони були легітимними, потрібно або (оголосити) імпічмент ЮЩЕНКА, або відмінити політреформу, або дочекатися добровільної відставки Президента, або змінити Конституцію». «Інших легітимних можливостей провести дострокові одночасні парламентські і президентські вибори я не бачу», - заявив Р.ІЩЕНКО.

На його думку, «питання про дострокові вибори зараз розглядається нашим політикумом як питання двосічного шантажу, коли одні говорять: «Ми вам влаштуємо дострокові парламентські вибори», інші говорять: «А ми вам тоді – дострокові президентські вибори».

Як повідомляв УНІАН, Партія регіонів ініціює провести 30 вересня 2007 року дострокові президентські і парламентські вибори. За словами заступника голови фракції Партії регіонів Василя КИСЕЛЬОВА, планується, що 2 березня у Верховній Раді буде зареєстровано законопроект про проведення 30 вересня дострокових парламентських і президентських виборів.