Екс-міністр внутрішніх справ, лідер громадянського руху "Народна самооборона" Юрій ЛУЦЕНКО має намір днями звернутися до суду з позовом до нинішнього керівника МВС Василя ЦУШКА через обвинувачення на адресу колишнього керівництва міністерства в непрофесіоналізмі та фінансових зловживаннях.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Завтра консультуватимусь з юристами і подаватиму позов до ЦУШКА", - сказав Ю.ЛУЦЕНКО, зауваживши при цьому: "Я думаю, що в судовому порядку пан ЦУШКО відповідатиме".

Відео дня

Водночас, коментуючи заяви керівництва Генпрокуратури про відсутність складу злочину у "справі ЩЕРБАНЯ" та спроби окремих політиків завадити проведенню Маршу справедливості, Ю.ЛУЦЕНКО сказав, що "ці речі пов’язані", тобто, таким чином політичні опоненти хочуть його дискредитувати, а заяви В.ЦУШКА - це "димова завіса брехні і недоведених фактів". Також екс-міністр додав, що спроба закрити "справу ЩЕРБАНЯ" є "замовленням неокучмістського реваншу припинити переслідування їхніх поплічників".

Разом з цим, Ю.ЛУЦЕНКО вважає правдивою заяву В.ЦУШКА про "відновлення співпраці прокуратури і МВС". Однак при цьому він висловив переконання, що ця співпраця переслідує єдину мету: "відбілювання мафії", що призведе в подальшому до бізнесового і політичного "бєспрєдєлу". У тому числі, й через те, що МВС сьогодні стало "політично вмотивованим відомством".

Говорячи про обвинувачення В.ЦУШКА на адресу колишнього керівництва МВС у зловживання з фінансами, Ю.ЛУЦЕНКО сказав, що розцінює це як безпідставний "чорний піар", оскільки 23 кримінальні справи за фактами "певних недоліків" в роботі господарських служб міністерства було порушено за результатами перевірок Служби внутрішньої безпеки МВС, коли міністерством керував Ю.ЛУЦЕНКО.

Екс-міністр також відкинув звинувачення, що він, як радник Президента, використовує своє службове становище, відвідуючи регіони України як лідер "Народної самооборони". "Я написав заяву про відпустку за власний рахунок. Саме тому я можу давати оцінку політикам і давати поради Президентові як приватна особа", - зазначив Ю.ЛУЦЕНКО.

Водночас він зауважив, що володіє достатнім обсягом інформації, щоб "у будь-якому прямому ефірі посперечатися з паном ЦУШКОМ" про ситуацію в МВС України.

Як повідомляв УНІАН, 23 лютого Верховна Рада заслуховувала інформацію міністра внутрішніх справ В.ЦУШКА про ситуацію в системі МВС. Під час свого виступу міністр заявив про наявність значних фінансових порушень у використанні бюджетних коштів колишнім керівництвом МВС.